Βίντεο: Όρκα τρώει το συκώτι καρχαρία – Δύτες κατέγραψαν σπάνια πλάνα

Δύτες στην Καλιφόρνια κατέγραψαν ένα σπάνιο βίντεο με μια φάλαινα-δολοφόνο να τρώει το συκώτι ενός ζωντανού καρχαρία.  Το φρικιαστικό βίντεο δείχνει μια όρκα να σκίζει το στομάχι ενός φαλαινοκαρχαρία μήκους 30 ποδιών πριν αφαιρέσει το συκώτι του.

Άλλες κοντινές όρκες ακούγονται να κάνουν θορύβους καθώς η φάλαινα δολοφόνος κολυμπάει μακριά από τον καρχαρία που βυθίζεται νεκρός στον βυθό του ωκεανού.

Το βίντεο καταγράφηκε από τον 58χρονο δύτη Τζέιμς Μοσκίτο στη Θάλασσα του Κορτέζ στην Καλιφόρνια τον Απρίλιο, όταν αυτός και άλλοι δύτες συνάντησαν οκτώ φάλαινες δολοφόνους.

«Τελείωσε κυριολεκτικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», είπε ο Moskito στο Live Science.

«Φαίνεται σαν να επικεντρώθηκαν στο συκώτι και μετά ο φαλαινοκαρχαρίας μόλις έπεσε και κατέβηκε κάτω, χωρίς κίνηση – υποθέτω ότι ήταν νεκρός», είπε. Λίγο μετά τη συνάντηση, μια άλλη όρκα σκότωσε έναν άλλο φαλαινοκαρχαρία κοντά στο σημείο αυτό.

Τα συκώτια καρχαρία είναι λιχουδιές για τις όρκες

Αν και αυτό το βίντεο είναι σπάνιο, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτή η συμπεριφορά. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι η συμπεριφορά είναι ευρέως διαδεδομένη κοντά στα νησιά Farallon στη βόρεια Καλιφόρνια. Τα συκώτια των καρχαριών είναι εξαιρετικά λιπαρά, επομένως υπάρχουν πολλές θερμίδες.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ