Αυτές είναι οι νέες τηλεοπτικές σειρές που θα μας κρατήσουν συντροφιά τη νέα σεζόν

Πλούσια φαίνεται πως θα είναι η νέα τηλεοπτική σεζόν καθώς η μυθοπλασία θα έχει την τιμητική της.

Τα κανάλια φαίνεται πως ποντάρου στη μυθοπλασία γι’ αυτό και οι νέες σειρές που θα δούμε τους επόμενους μήνες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες θα είναι πολλές και σίγουρα θα καλύπτουν όλα τα γούστα. Φυσικά πολλές είναι και εκείνες που θα συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους.

Ας δούμε όμως παρακάτω τις νέες ιστοριες που θα φιλοξενήσουν οι τηλεοπτικοί μας δέκτες.

Ο γιατρός

Πρόκειται για νέα δραματική σειρά βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Ο Ανδρέας Βρεττός είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί, θεωρώντας τον άδικα υπαίτιο για τον θάνατο του γιού του από ιατρικό λάθος.

Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι του προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του. Χωρίς τις αναμνήσεις του, ξυπνά σε έναν άγνωστο κόσμο όπου αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένοι, νεότερες σχέσεις έχουν ξεχαστεί και η θέση του ως διευθυντής κλινικής έχει χαθεί. Τι θα συμβεί από δω και στο εξής, πως θα διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση;

Φόνοι στο καμπαναριό

Όλα αρχίζουν όταν σε ένα γυναικείο μοναστήρι εντοπίζεται νεκρός ένας ποδοσφαιριστής. Οι αστυνόμοι Μιλτιάδης και Έκτορας ξεκινούν της ανακρίσεις. Όλες οι μοναχές τους φαίνονται ύποπτες, με την ηγουμένη να συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψίες για τον φόνο. Έχουν αποφασίσει να την συλλάβουν όμως εκείνη έχει άλλα σχέδια.

Με τη βοήθεια της αδελφής Αρσινόης, αναλαμβάνει την διαλεύκανση του εγκλήματος προκειμένου να γλιτώσει την σύλληψη και τον διασυρμό, για ένα φόνο που δεν έχει κάνει, αλλά και να βρει την κλεμμένη θαυματουργή εικόνα της Αγίας Θεοδούλης, το πολυτιμότερο κειμήλιο της μονής. Η ηγουμένη μεταμορφώνεται σε ντέντεκτιβ με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το προξενιό της Ιουλίας

Βρισκόμαστε στην Θεσσαλία στα τέλη του 50. Η Ιουλία Σκούταρη είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη Ραζίνη, όμως αυτός ο έρωτας είναι καταδικασμένος, καθώς αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό, έναν κατά πολύ μεγαλύτερό της άντρα με μεγάλη περιουσία, και η είδηση φτάνει στα πέρατα του Θεσσαλικού κάμπου. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της.

Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη την μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Έξι μέρες πριν από την εκτέλεση της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μία συνέντευξη μέσα στις φυλακές Αβέρωφ όπου και κρατείται. Στο πλευρό της βρίσκεται ο δικηγόρος Δημήτρης Ατζαλίνας. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης που δείχνει να ξυπνάει από το λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχη, τον Δεκέμβριο του 1949.

Το ναυάγιο

Μια ιστορία επιβίωσης, δύναμης ψυχής και καρμικών συμπτώσεων, με φόντο ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας. Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, και αφετηρία έχει το τραγικό ναυάγιο του πλοίου Φοίνιξ, στη Φαλκονέρα στις 8 Δεκεμβρίου 1966.

Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου η μοίρα συνδέει τους επιζώντες με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής του με σκηνικό την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, γεμάτη αντιθέσεις, οι ήρωες καλούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ορίσουν την δική τους μοίρα. Έρωτες που γεννιούνται μέσα από το ναυάγιο του πλοίου, ελπίδα μέσα από το πένθος, νέα ξεκινήματα που οδηγούν σε αναπάντεχες περιπέτειες, δικαστικές ίντριγκες και δημοσιογραφικές ανατροπές, δημιουργούν ένα μωσαϊκό ιστοριών και ανθρώπων που τους ενώνει το αγιάτρευτο τραύμα του ναυαγίου από τη μία, αλλά και η απίστευτη θέληση για ζωή, έρωτα και δικαίωση από την άλλη.

Milky Way

Ο βραβευμένος με χρυσό φοίνικα σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος παρουσιάζει την πρώτη τηλεοπτική του δουλειά. Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι η 17 Χρόνη Μαρία, τελειόφοιτη λυκείου, που ζει σε μία ορεινή πόλη, αλλά ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Η ονειροπόλησεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, ένα νεαρό που δουλεύει στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης.

Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να αγκαλιάσουν το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας.

Famagusta

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων χάνει την ημέρα της εισβολής στην Αμμόχωστο το τριών μηνών μωρό τους. Αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα για να το βρουν. Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια.

Οι δυο τους θα δημιουργήσουν μία υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά, ωστόσο, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες κι αν περάσουν η απώλεια του θα παραμένει ένα γκάθι στη ζωή τους ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας 50χρόνος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει την δική του ζωή, παράλληλα με αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του.

H μάγισσα

Η ιστορία θα μας μεταφέρει στο 1817, τότε που η εθνική επανάσταση ήταν στα σπάργανα και απαιτείτο ειρήνη και ομοψυχία στην αδούλωτή Μάνη. Δύο αντίπαλες πατριές. του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πιο ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους.

 

Οι οικογένειες ξεσηκώνονται, ψάχνοντας παντού για το παιδί όταν με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια τον Λασκαρέων, η Θεοφανώ, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας. Η Θεοφανώ είναι ένα κορίτσι χωρίς παρελθόν. Από μικρό παιδί είχε κάποια οράματα που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει. Έντρομη μπροστά σε αυτό το μοναδικό χάρισμα, θα κάνει τα πάντα για να το κρύψει, ώστε να γλιτώσει από το στίγμα της μάγισσας.

 

Ο πρώτος από εμάς

Στη σειρά θα γνωρίσουμε την παρέα έξι φίλων με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες. Καθένας έχει χτίσει τη δική του ζωή και όλοι μαζί ένα πολύ ισχυρό δεσμό φιλίας, που τίποτα δε δείχνει ικανό να τον σπάσει. Ένα αναπάντεχο γεγονός όμως, θα ανατρέψει τα πάντα στη ζωή τους. Κατά τη διάρκεια μίας έξοδό τους, ένας απ’ αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει και η ιατρική γνωμάτευση του νευροχειρουργού θα τον οδηγήσει σε ένα δύσκολο δρόμο και θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Σαστισμένοι οι του, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Άλκης, που μέχρι την προηγούμενη μέρα ήταν χαρά της παρέας, θα πρέπει να δώσει μία μεγάλη μάχη για τη ζωή του. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ίδιοι, είναι να σταθούν στο πλευρό του, κρατώντας του το χέρι στην μεγάλη ανηφόρα που έχει μπροστά του. Βέβαια, η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να δουν τη ζωή από μία νέα οπτική και να συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει. Πρόκειται για έναν ύμνο στην φιλία, στην αγάπη, στην σχέσεις, στα σημαντικά της ζωής, στους στόχους και στα όνειρα που κάποιοι δεν κατάφερα να εκπληρώσουν ή δεν προσπάθησαν καν.

Ψυχοκόρες

Τέσσερις αδερφές που τις ενώνει το αίμα αλλά τις χωρίζει η μοίρα. Τρεις παράλληλες ιστορίες με φόντο την αθηναϊκή πρωτεύουσα και την επαρχία της δεκαετίας του 1950. Η ψυχοκόρες αποκαλύπτουν αθέατες πτυχές της μεταπολεμικής Ελλάδας και μας προσκαλούν να σκύψουμε στην κλειδαρότρυπα μιας εποχής τρομοκρατίας, αλλά και ελπίδας μιας εποχής όπου το γυναικείο σώμα ήταν ταυτόχρονα τόπος ιερός και νόμισμα επιβίωσης και όπου σε κάθε λαμπερό αρχοντικό υπήρχε και ένα σκοτεινό υπόγειο γεμάτο μυστικά. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβρη στον ΑΝΤ1+ και στο δεύτερο μισό της σεζό θα προβληθεί και στον ΑΝΤ1.

Μετά τη φωτιά

Ένα φιλανθρωπικό Gala μετατρέπεται σε εφιάλτη. Μία μεγάλη πυρκαγιά ξεσπάει και σπέρνει το θάνατο. Κανείς δε γνωρίζει αν πρόκειται για ατύχημα ή εμπρησμό. Και όταν οι φλόγες θα καταλαγιάσουν τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Τρεις γυναίκες, χωρίς να γνωρίζουν ότι το βράδυ αυτό οι μοίρες τους θα ενωθούν και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα, θα αφήσουν το παρελθόν τους στις στάχτες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς. Κάποιες φορές ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις μια καινούργια ζωή, είναι να κάψεις την προηγούμενη.

Οι Πανθέοι

Πρόκειται για την ιστορία μιας μεγάλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β παγκοσμίου πολέμου. Η ιστορία τους ξεκινά το 1939. Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδια, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό του στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατός του σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του.

Λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, την Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Πιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος; Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απρόσμενο παθός με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο.

Ο καιρός περνάει. Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι, μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται την συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Παράλληλα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων. Η Ελλάδα μπαίνει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και την συνείδηση των ανθρώπων.

Στα σύνορα

Μια τετραπέρατη ηλικιωμένη είναι το μεγάλο αφεντικό της οικογενειακής επιχείρησης λαθρεμπορίου καπνού που συνεργάζεται με πολλές ακόμα οικογένειες της περιοχής. Καθώς πια τα χρόνια βαραίνουν στις πλάτες της, θέλει να αφήσει τα ηνία της επιχείρησης της στην εγγονή της, αλλά πρώτα θέλει να παντρευτεί, ώστε να είναι σίγουρη ότι δουλειά δεν θα καταρρεύσει από την κακή επιλογή συζύγου. Υπάρχουν μάλιστα και τρεις υποψήφιοι γαμπροί που την διεκδικούν και μαζί και την προίκα της. Ωστόσο, καθώς η αγάπη είναι τυφλή ίδια θα ερωτευθεί τον πιο λάθος άντρα.

Το νέο αξιωματικό της συνοριακής αστυνομίας! Η γνωριμία τους θα ξεκινήσει με επεισοδιακό τρόπο, καθώς αυτός έχει στο στόχαστρο του τη γιαγιά της. Είναι άραγε τα αισθήματα του ειλικρινή ως προς την εγγονή; Είναι αγνή η δική της αγάπη η απλά θέλει να είναι δίπλα του για να μαθαίνει περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις της αστυνομίας και να ενημερώνει την γιαγιά της;

Η παραλία

 

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη επιστρέφει στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένεια της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο με τον οποίο ζει στο Λονδίνο. Το πρώτο βράδυ δίνει ραντεβού με τις παιδικές τις φίλες στο πάρτι των χήπιδων. Εκεί θα γνωρίσει τον Χάρι…

Ηλέκτρα

1972. Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα, μία γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, της συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Είναι παντρεμένη με τον κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερο της δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό. Όταν μπαίνει στη ζωή της ο Παύλος Φιλίππου, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού, η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της

Τρίτος Όροφος

Η σειρά παρακολουθεί την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού συνταξιούχων. Στον τρίτο όροφο μίας πολυκατοικίας, μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο εβδομηντάχρονος Γιάννης, διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη μας δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου, αλλά και ομηρικούς καυγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι.

Έρημη χώρα

Η Εύα, μια εντεκάχρονη που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία μέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο εβδομηντάχρονος μοναχικός παππούς της, που αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, η Μαρίνα, μια 40χρόνη κοινωνική λειτουργός, και ο Μάνος, ένας 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων, εμπλέκονται σε μία περιπέτεια κηδεμονίας που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονες τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη καρδιά τους να ξυπνήσει ξανά.

Στα σύρματα

Ο Σπύρος Καταραχιάς καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης για μία οικονομική απάτη και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Εκεί, γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη, ένα βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μία ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος μαθαίνεις στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ εκείνος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του “επαγγέλματος”.

Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσσου, μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εντάξει σε ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, το οποίο ονομάζει “στα σύρματα”, εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Στόχος της να τους μετατρέψει σε καταδεχτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά το συσσωρευμένο θυμό του.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ