«Αστακός» η Αθήνα για το ΠΑΟ – Μαρσέιγ

«Αστακός» θα είναι σήμερα το γήπεδο της «Λεωφόρου» και οι γύρω δρόμοι, για τη διεξαγωγή του αγώνα για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ, υπό τον φόβο των αντιποίνων για τα άγρια επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Στις αστυνομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς διακινούνται πληροφορίες ότι εκατοντάδες οργανωμένοι οπαδοί της γαλλικής Μαρσέιγ, της ιταλικής Λιβόρνο αλλά και της Γερμανικής Ζανκτ Πάουλι, που έχουν κοντινές σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να έρθουν στην Ελλάδα για να εκδικηθούν για τον θάνατο του 29χρονου.

Έτσι η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό γι’ αυτές τις ημέρες και έχουν επιστρατευθεί διμοιρίες από την περιφέρεια.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Διευρύνεται το πεδίο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν όσοι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους Κροάτες οπαδούς, που δεν έχουν ακόμη συλληφθεί και όσους τους βοήθησαν να εκτελέσουν το θανάσιμο σχέδιο τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 «πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες» στα επεισόδια.

Γι’ αυτό το λόγο η ΕΛ.ΑΣ. έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και ελέγχονται εξονυχιστικά οι συνοριακοί σταθμοί. Παράλληλα γίνονται έρευνες σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί. Η αστυνομία έχει στα χέρια της και τα αυτοκίνητα των οπαδών, που βρίσκονταν σταθμευμένα στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, ενώ ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή τον χώρο της συμπλοκής για νέα στοιχεία.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός από τους 98 κρατούμενους, 82 τουλάχιστον από τους οποίους είναι Κροάτες, έδωσε δείγμα DNA για να ταυτοποιηθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του 29χρονου. Λαμβάνονται καταθέσεις από τους συλληφθέντες και το πρωί της Τετάρτης πιθανότατα θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ