Αλάσκα: Στρατιώτης σκότωσε την σύζυγό του και έκρυψε το πτώμα στην αποχέτευση – Πώς προσπάθησε να «στήσει» την εξαφάνισή της

Ένας στρατιώτης στην Αλάσκα κατηγορείται ότι πυροβόλησε θανάσιμα την σύζυγό του, κρύβοντας το σώμα της σε μια αποχέτευση και στη συνέχεια δημοσίευσε απελπισμένα μηνύματα στο Facebook για την εξαφάνισή της, ενώ δεν δίστασε να βοηθήσει την μητέρα της να την αναζητήσει.

Ο Zarrius Hildabrand, 21 ετών, κατηγορήθηκε για την δολοφονία πρώτου βαθμού και παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων για τη δολοφονία της συζύγου του, της 21χρονης Saria Hildabrand δήλωσε το αστυνομικό τμήμα του Anchorage.

Ο Χίλνταμπραντ έχει τοποθετηθεί στην Ομάδα Μάχης της 2ης Ταξιαρχίας Πεζικού. Δήλωσε την εξαφάνιση της Σάρια το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, ανέφερε η KTUU. Στη συνέχεια η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από πυροβολισμό στον αριστερό κρόταφο την Πέμπτη σε μια αποχέτευση κοντά στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Anchorage, ανέφερε η Anchorage Daily News, επικαλούμενη την αναφορά περιστατικών της αστυνομίας .

“Αναζητώ πληροφορίες για την εξαφανισμένη σύζυγό μου ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕ !!!!!!” Ο Χίλνταμπραντ είχε γράψει στο Facebook το βράδυ της Τετάρτης πάνω από μια φωτογραφία της «αγνοούμενης» αφίσας της συζύγου του — την ημέρα πριν ανακαλυφθεί το σώμα της και λιγότερες από 48 ώρες πριν από τη σύλληψή του.

Προσποιήθηκε τον ανήσυχο σύζυγο – Έστειλε sms από το κινητό της για να καλύψει τα ίχνη του

Η ταραγμένη μητέρα της 21χρονης, Meredith Barney, είπε στο Anchorage Daily News την Παρασκευή: «Περπατούσε για ώρες μαζί μου ψάχνοντας για την κόρη μου γνωρίζοντας ότι ήταν νεκρή. Μου είπε ψέματα πολλές φορές και προσπάθησε να το παίξει σαν να ήταν ανήσυχος σύζυγος».

Όταν ο Hildabrand ανέφερε την εξαφάνιση της συζύγου του τη Δευτέρα, είπε στην αστυνομία ότι αυτός και η Saria επέστρεψαν σπίτι γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, 6 Αυγούστου, αφού γιόρτασε τα γενέθλιά του στο κέντρο της πόλης με φίλους.

Ένας γείτονας ανέφερε αργότερα ότι άκουσε έναν πυροβολισμό γύρω στις 2:45 τα ξημερώματα της Κυριακής, είπε η KTUU.

Η Hildabrand ισχυρίστηκε ότι η Saria, η οποία εργαζόταν στην Εθνοφρουρά της Αλάσκας, έφυγε μεταξύ 9 π.μ. και 10 π.μ. στις 6 Αυγούστου για τη δεύτερη δουλειά της σε ένα τοπικό εστιατόριο. Ο ύποπτος είπε ότι η σύζυγός του πήγε με τα πόδια στη δουλειά επειδή και οι δύο δεν ένιωθαν αρκετά καλά για να οδηγήσουν. Υποστήριξε επίσης ότι άφησε το τηλέφωνό της στο διαμέρισμα αλλά πήρε την τσάντα και το πορτοφόλι της.

Ένας από τους φίλους του ζευγαριού είπε στην αστυνομία ότι η 21χρονη ανέφερε ότι δεν σχεδίαζε να εργαστεί στις 6 Αυγούστου, ανέφερε η Anchorage Daily News.

Ο κατηγορούμενος είπε στην αστυνομία ότι έμεινε στο σπίτι ενώ πίστευε ότι η γυναίκα του ήταν στη δουλειά, αν και αργότερα ανακάλεσε και είπε ότι έκανε μερικά θελήματα. Ο Hildabrand ισχυρίστηκε ότι δεν συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα του έλειπε μέχρι που πήγε να την πάρει από τη δουλειά στις 7 το απόγευμα και έμαθε ότι δεν έφτασε ποτέ.

«Έλεγε ότι έψαχνε για την γυναίκα του από τότε», ανέφερε η καταγγελία. «Ο 21χρονος δήλωσε ότι είχε πάει στο σπίτι κάθε φίλου, κάλεσε τους γονείς της, επικοινώνησε με όλα τα νοσοκομεία και τη φυλακή».

Επικοινώνησε τελικά με την αστυνομία 36 ώρες μετά την τελευταία φορά που εθεάθη η γυναίκα και είπε στους αστυνομικούς ότι ήλπιζε ότι θα εντοπίσει τη γυναίκα του και ότι «η εξαφάνιση [της] ήταν παρεξήγηση», προστίθεται στο έγγραφο.

Αφού η Saria αναφέρθηκε ως εξαφανισμένη, οι συνάδελφοί της είπαν στους αξιωματικούς ότι έλαβαν ένα μήνυμα από τον αριθμό της στις 10:45 π.μ. την Κυριακή, 6 Αυγούστου, που έλεγε ότι ήθελε να παραιτηθεί από την δουλειά της.

Το στρώμα ήταν «κορεσμένο από ανθρώπινο αίμα»

Οι αστυνομικοί που μίλησαν με τον Hildabrand την Τρίτη στο διαμέρισμα του ζευγαριού, παρατήρησαν δύο πιστόλια στο τραπέζι της κουζίνας. Το ένα από τα όπλα ήταν πλήρως γεμάτο, ενώ στο άλλο έλειπε μια σφαίρα.

Ένας ντετέκτιβ σημείωσε επίσης ότι το μοναδικό κρεβάτι του διαμερίσματος δεν είχε σεντόνι, αλλά ήταν καλυμμένο από ένα στρώμα με ένα πακέτο καινούργια σεντόνια.

Ο Hildabrand αρνήθηκε να αφήσει την αστυνομία να σηκώσει το κρεβάτι και να το εξετάσει, λέγοντας τελικά ότι από κάτω υπήρχαν «ντροπιαστικά» αντικείμενα και «πράγματα που χρησιμοποιούνται για σεξ».

Λίγες μέρες μετά την έρευνα, η αστυνομία έμαθε ότι ο Hildabrand αγόρασε ένα βάζο με σάλτσα μαρινάρα, ένα σετ σεντόνια που ταιριάζουν με τη μάρκα που βρέθηκε στο διαμέρισμα, ένα κάλυμμα στρώματος, υπεροξείδιο του υδρογόνου και ένα άδειο μπουκάλι σπρέι στις 6 Αυγούστου.

Δεν είναι σαφές σε τι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε η σάλτσα ζυμαρικών. Ο ύποπτος αγόρασε επίσης έναν κάδο σκουπιδιών 96 γαλονιών και η αστυνομία εντόπισε έναν κουβά σφουγγαρίστρας και σφουγγαρίστρα στο διαμέρισμα που ταίριαζε με το είδος που πωλήθηκε από το κατάστημα.

Όταν οι ντετέκτιβ εκτέλεσαν ένταλμα έρευνας για το διαμέρισμα, βρήκαν ότι το στρώμα ήταν «κορεσμένο από ανθρώπινο αίμα», αναφέρει η καταγγελία.

«Υπήρχε τόσο πολύ αίμα στο στρώμα που το αίμα μπήκε στο χαλί και στο ξύλινο πλαίσιο», ανέφερε. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης στοιχεία αίματος σε όλη την μπανιέρα και σε ορισμένα από τα πατώματα, «πιθανότατα μετά από προσπάθειες «καθαρισμού».

Η αστυνομία εντόπισε τελικά τον ματωμένο κάδο σκουπιδιών σε ένα μονοπάτι κοντά στο διαμέρισμα του ζευγαριού. Στη συνέχεια, μια έρευνα με drone βρήκε τα λείψανα της Saria κρυμμένα στην αποχέτευση.

Είχαν παντρευτεί τον Δεκέμβριο του 2022

Το φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι είχε γνωριστεί στη βασική εκπαίδευση το περασμένο καλοκαίρι και παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2022, είπε η μαμά της. Η γυναίκα μετακόμισε από τη Γιούτα στην Αλάσκα πριν από περίπου έξι μήνες για να είναι με τον νέο της σύζυγο.

Μια γειτόνισσα, η Μαρία Έντουαρντς, είπε ότι ήταν σοκαρισμένη από την εξέλιξη των γεγονότων.

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ