Αθήνα: Άδεια πόλη τον Δεκαπενταύγουστο – Γεμάτο τουρίστες το ιστορικό κέντρο

Άδεια πόλη ήταν σήμερα η Αθήνα, με τους περισσότερους δρόμους να μην έχουν κίνηση, ενώ κάποιοι δεν είχαν ούτε παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε μερικές από τις γειτονιές της. Και αυτό γιατί όσοι έμειναν στο κλεινόν άστυ, με τις υψηλές θερμοκρασίες σήμερα προτίμησαν να πάνε σε κοντινές παραλίες ή να επισκεφτούν κάποιον δικό τους που γιόρταζε.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα όμως στο ιστορικό κέντρο, από το Μοναστηράκι μέχρι του Μακρυγιάννη, που ήταν γεμάτο κόσμο. Η συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας είναι γνωστό ότι προσελκύει ξένους τουρίστες που επέλεξαν την πρωτεύουσα για τις διακοπές τους ή για ενδιάμεσο σταθμό πριν καταλήξουν σε κάποιο νησί ή πριν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Ήσυχες μέρες του Δεκαπενταύγουστου με λιγοστούς κατοίκους, άδειους δρόμους χωρίς μποτιλιαρίσματα και πολλούς τουρίστες, κυρίως σε Πλάκα και Μοναστηράκι. Σήμερα στους δρόμους κυκλοφορούσαν όσοι αγαπούν τις ήσυχες βόλτες στα στέκια της πόλης και φυσικά όσοι επαγγελματίες ήταν υποχρεωμένοι να εργάζονται.

Οι τελευταίοι Αθηναίοι έφυγαν το πρωί, από τον Πειραιά και από την Ραφήνα σήμερα, αλλά η κίνηση και στα δύο λιμάνια ήταν σήμερα ομαλή και πολύ λιγότερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.  Από τον Πειραιά αναχώρησαν σήμερα 22.314 επιβάτες και από την  Ραφήνα 7.608 επιβάτες.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ