Τα δύο ξεχωριστά «ραντεβού» του Μητσοτάκη – Συναντήθηκε με την μητέρα που νίκησε τον καρκίνο και τον αριστούχο μαθητή των Πανελληνίων

Δυο ξεχωριστές συναντήσεις είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Λέσβο κατά τη διάρκεια της χθεσινής(31/07) επίσκεψης του στο νησί, καθώς συναντήθηκε με δυο ιδιαίτερους επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ειδικότερα, λίγο πριν την εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Αναστασία Μπαστούνη, μία πολύτεκνη μητέρα η οποία βγήκε νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και φέτος κατάφερε να μπει στη σχολή επιλογής της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ένα παράδειγμα για όλους

Η Αναστασία μίλησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αγώνα που έδωσε ώστε να ξεπεράσει τον καρκίνο, σημειώνοντας ότι χάρη στο τακτικό ψηλάφισμα η ασθένεια εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και των προληπτικών εξετάσεων, λέγοντας ότι ακριβώς σε αυτό το πνεύμα θεσπίστηκε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την Αναστασία για την επιτυχία της και την είσοδο στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για όλους.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι πλέον η παλιά αλληλουχία «αποφοιτώ από το σχολείο, σπουδάζω και μετά βρίσκω μία δουλειά» δεν ισχύει, καθώς όποιος θέλει μπορεί να καταρτιστεί και να αποκτήσει νέες δεξιότητες με βάση τα ενδιαφέροντά του.

Στήριξη στα δημόσια πανεπιστήμια

Έπειτα, ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Στρατή Παπουτσάνη, τον αριστούχο μαθητή που πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία φέτος ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον 18χρονο Στρατή πόσο εντυπωσιασμένος είναι από την επιτυχία του, τον ρώτησε για τα ενδιαφέροντά του, τις εμπειρίες του και πώς αποφάσισε να επιλέξει την Ιατρική.

 

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη σημασία της δημόσιας παιδείας, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι πολύ καλά, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στους σπουδαστές, κι ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι να τα στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί.

Από την πλευρά του, ο Στρατής συμφώνησε, λέγοντας ότι είναι κρίσιμο να στηριχθεί όσο γίνεται ένα τέτοιο θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι περίπου εννέα στα δέκα Ελληνόπουλα πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία, γεγονός που δείχνει τη σημασία της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ προσέθεσε πως το δημόσιο πανεπιστήμιο βρίσκεται στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

«Προτεραιότητά μας είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο και κυρίως να το αναβαθμίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το ΑΠΘ, στο οποίο προσανατολίζεται ο Στρατής, έχει μία ιδιαίτερα εξωστρεφή σχολή Ιατρικής, προσφέροντας μάλιστα και αγγλόγλωσσες προπτυχιακές σπουδές για ξένους φοιτητές.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ