Rikkie Valerie Kolle: Ποια είναι το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που στέφθηκε Μις Ολλανδία

Η Rikkie Valerie Kolle έγραψε ιστορία, καθώς είναι το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που στέφθηκε Μις Ολλανδία, σε μία λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου. Με αυτόν τον τρόπο, κατοχύρωσε την θέση της ως υποψήφια για τον 72ο τίτλο της Μις Υφήλιος.

Η στέψη της 22χρονης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στον διαγωνισμό ομορφιάς, ωστόσο προκάλεσε και αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς πολλοί αρνούνται να δεχτούν ότι μία τρανς θεωρείται η πιο όμορφη γυναίκα της χώρας. Κάποιοι μάλιστα, υποστηρίζουν πως οι διοργανωτές του διαγωνισμού θέλησαν με την επιλογή του εν λόγω μοντέλου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού. 

«Η λέξη που επιλέγω είναι “νίκη”. Γιατί σαν μικρό αγόρι κυρίευσα στον δρόμο και δείτε με τώρα! Στέκομαι μπροστά σας ως μία δυνατή, αποφασισμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση τρανσέξουαλ γυναίκα. Η αγάπη είναι αγάπη» δήλωσε χαρακτηριστικά το τρανσέξουαλ μοντέλο μετά το τέλος των καλλιστείων ομορφιάς. 

Ποια είναι η Rikkie Valerie Kolle

Η Rikkie Valerie Kolle είναι 22 χρονών, είναι αρκετά ενεργή στο Instagram με περίπου 25.000 followers και 135 αναρτήσεις.

Το μοντέλο έχει εργαστεί και ως ηθοποιός, ενώ στο παρελθόν συμμετείχε και στο Holland’s Next Top Model.

«Τα κατάφερα! Είναι εξωπραγματικό, αλλά μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου @missnederland 2023. Ήταν ένα εκπαιδευτικό και υπέροχο ταξίδι, η χρονιά μου δεν μπορεί να πάει στραβά. Είμαι τόσο περήφανη και χαρούμενη που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Έκανα την κοινότητά μου περήφανη και έδειξα ότι όλα μπορούν να γίνουν. Και ναι, είμαι τρανς γυναίκα και θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, αλλά είμαι επίσης η Rikkie και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα. Το έκανα αυτό με τις δικές μου δυνάμεις και απόλαυσα κάθε στιγμή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κριτές και όλους στην ομάδα της Μις Ολλανδία που με εμπιστεύτηκαν, αυτή είναι μόνο η αρχή. Αγαπημένες μου συναγωνίστριες φιναλίστ, κάναμε όλες ένα σόου, σας αγαπώ όλες, μου δώσατε τόση επιπλέον δύναμη. Και όπου κι αν βρίσκεστε στον πλανήτη, θέλω να είμαι εκεί για εσάς και να είμαι το παράδειγμα που έλειψε και εμένα. Σε πολλές ακόμα περιπέτειες, ας ετοιμαστούμε για τη @missuniverse. Τόσο ενθουσιασμένη», έγραψε στην ανάρτηση που έκανε μετά τη νίκη της.

Δες παρακάτω φωτογραφίες από το instagram της:

 



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ