Kτηνωδία στην Πτολεμαΐδα: Σκύλος μύρισε δόλωμα με υδροκυάνιο και πέθανε

Σοκ προκαλεί ένα νέο περιστατικό θανάτωσης ζώου στην Πτολεμαΐδα. Την κτηνωδία που προκαλεί οργή κατήγγειλε ο κάτοχος του σκύλου, ράτσας λαμπραντόρ, ο οποίος αποκάλυψε ότι το άτυχο τετράποδο πέθανε όταν μύρισε ένα δόλωμα εμποτισμένο με υδροκυάνιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Κοτζαίτσης, συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, (25/07/23) όταν ο πατέρας του έβγαλε τον σκύλο βόλτα, στο μικρό πάρκο, πίσω από το Δημαρχείο Εορδαίας, κοντά στο 1ο Γυμνάσιο. Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια περιοχή που επειδή έχει γρασίδι, την προτιμούν πολλοί κάτοχοι σκύλων για βόλτα των κατοικίδιών τους.

Κάποια στιγμή, ο σκύλος απομακρύνθηκε, και σε μικρή απόσταση, «μύρισε κάτι άσπρο που έμοιαζε σαν κερί, χωρίς να το καταναλώσει, απλά το μύρισε». Σε ένα λεπτό το ζώο, άρχισε να κάνει σπασμούς και έπεσε κάτω. Αμέσως κλήθηκε κτηνίατρος ο οποίος έσπευσε στο σημείο και ενημέρωσε, ότι ο σκύλος βρήκε ακαριαίο θάνατο. Όταν δε «του έδειξαν το κομμάτι κρέατος , αποφάνθηκε ότι πρόκειται για Υδροκυάνιο, ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια που επιφέρει άμεσα τον θάνατο».

Στο Αστυνομικό τμήμα Πτολεμαΐδας έγινε καταγγελία, και λεπτομερής καταγραφή του γεγονότος, ενώ, παραδόθηκε και το επικίνδυνο σκεύασμα . Η υπόθεση διερευνάται.

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ