1ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ: 11, 12 & 13 Αυγούστου 2023 στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας

Με γνώμονα την διαφήμιση και ανάδειξη των τοπικών Μεσσηνιακών προϊόντων, το “1 o Γαστρονομικό-Μουσικό Φεστιβάλ”, θα διεξαχθεί 11, 12 και 13 Αυγούστου,2023, σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη τουριστική περίοδο για την Καλαμάτα.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει κιόσκια με τουριστικά γραφεία, τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν φυσικά τοπικά μαγαζιά εστίασης καθώς και μικροπαραγωγοί, που θα αναδείξουν τα προϊόντα τους,οπως παστό, λαδί, κρασί, ούζο, μέλι, δίπλες, λαλάγγια, κομπόστες, παστέλι, χυλοπίτες, λουκάνικα κλπ.

Το Παρόν θα δώσουν και σύλλογοι της Μεσσηνίας, όπως… Μουσικοί, Λαογραφικοί, Χορευτικοί, Φωτογραφικοί, Φιλοζωικοί, Ορειβατικοί, Σκοπευτικοί και Σύλλογοι Γυναικών , οι οποίοι θα παρουσιάζουν την δράση τους και και θα έχουν δυνατότητα να κάνουν εγγραφές νέων μελών. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ με ενημερωτικες εκδηλώσεις των παρευρισκόμενων για τα ήθη και έθιμα καθώς και την τοπική μουσική και χορούς της Μεσσηνίας.

Η αποκορύφωση κάθε ημέρας θα ειναι οι μουσικές βραδιές που θα οργανωθούν κατά την διάρκεια του τριήμερου με τοπικά σχήματα και μπάντες καθώς και τους μεγάλους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν , όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Κώστας Μπίγαλης, η Μαντώ, η Πωλίνα, η Σοφία Βόσσου , οι  Alcatrash, οι Otros Mundos ,αλλά και η Γωγώ Τσαμπά και ο Άρη Μουγκοπέτρος στο παραδοσιακό τραγούδι.

Φυσικά θα υπάρχουν παραάλληλα δρώμενα όπως: Βουβός κινηματογράφος, και πολλές άλλες εκπλήξεις για ενήλικες και παιδιά.

χορηγοί επικοινωνίας : Εμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ