Χαλκιδική: Ο 80χρονος φοβήθηκε και πυροβόλησε τους ανήλικους λένε οι κάτοικοι – «Τον ενοχλούσαν για πλάκα»

Ανάστατη είναι η μικρή κοινωνία της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, μετά τον τραυματισμό τριών ανηλίκων, ηλικίας 17, 17 και 15 ετών από πυροβολισμό με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ο 80χρονος να συλληφθεί άμεσα για το συμβάν.

«Ο ηλικιωμένος είναι σίγουρο ότι παρενοχλήθηκε από τα παιδιά, που το έκαναν για πλάκα, αλλά αυτός τρόμαξε, έβγαλε το κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχε άδεια και τα πυροβόλησε από απόσταση. Τον είχαν ξαναενοχλήσει και μάλλον αγανάκτησε, φοβήθηκε, και έβγαλε την καραμπίνα», τονίζει στο grtimes.gr o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Γιάννης Πετράκης.

Οι γονείς των ανηλίκων είναι τρομαγμένοι μετά το περιστατικό και την ίδια ώρα, όπως σημειώνει στο grtimes.gr o κ. Πετράκης ο 80χρονος χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, ενώ η κοινότητα είχε ενημερώσει αρκετές φορές για την κατάστασή του. «Είχαμε ενημερώσει και την Αστυνομία ότι χρειαζόταν βοήθεια, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε. Γενικότερα, δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα».

Οι δύο ανήλικοι τραυματίστηκαν ελαφρά -και οι οποίοι πήραν εξιτήριο-, ενώ ο τρίτος είναι πιο σοβαρά, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά της 23:00 μ.μ. χθες, Πέμπτη στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, όπου μετά από πυροβολισμό με καραμπίνα που δέχθηκαν τρεις ανήλικοι, διακομίσθηκαν άμεσα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Ο 80χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ το όπλο κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ