Φωτιά στη Ρόδο: Συγκλονίζει η αυταπάρνηση πυροσβεστών και εθελοντών – «Η βραδιά είναι πολύ δύσκολη» – ΒΙΝΤΕΟ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μάχη των Πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων με τις φλόγες σε όλα τα πύρινα μέτωπα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην καούν ολοσχερώς από την φωτιά οι οικισμοί. Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο, σημειώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι σημαντικότερες και πιο δύσκολες πυρκαγιές εξελίσσονται σε Ρόδο και Κέρκυρα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στον Πλατανιστό Καρύστου στην Εύβοια και στο Δερβενάκι Αχαΐας, οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται.

Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη για 8 μέρες και με ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες που δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Τα μέτωπα αυτή την ώρα εστιάζονται στην περιοχή της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου, ενώ αναζωπυρώσεις δημιουργούνται σε πολλές περιοχές, κινητοποιώντας έτσι τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης του νησιού.

Πριν από λίγο, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι και κατευθύνεται προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως εκτιμάται, η κατάσταση θα είναι κι απόψε δύσκολη, αλλά ωστόσο κανείς δεν το βάζει κάτω παρά την κούραση των ημερών και την ταλαιπωρία που εκ των πραγμάτων έχει δημιουργηθεί.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο η αυταπάρνηση των πυροσβεστών προκειμένου να μην φτάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένες περιοχές, είναι μεγάλη.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ