Φωτιά στη Ρόδο: «Πρέπει να τη σώσουμε» – Σοκαριστικό βίντεο την ώρα που καίγεται το Κιοτάρι

Με καταστροφική πορεία συνεχίζεται η φωτιά στη Ρόδο με τη νύχτα που έρχεται να είναι αρκετά δύσκολη σε αρκετά σημεία του νησιού.

Χιλιάδες τουρίστες  αναγκάστηκαν το μεσημέρι να φύγουν από τα φλεγόμενα ξενοδοχεία τους. Κάποιοι όπως φαίνεται στις νέες εικόνες μπήκαν σε ένα από τα πλοία που έσπευσαν χωρίς να ξέρουν πού θα κατευθυνθούν. Η μεγάλη πυρκαγιά ξέφυγε και οι σκηνές πανικού που άρχισαν να ανεβαίνουν στα social media, ξεκίνησαν από το μεσημέρι να ταξιδεύουν και εκτός συνόρων.

Τις τελευταίες ώρες χρειάστηκε να εκκενωθούν περισσότερα από 12 ξενοδοχεία, κάποια εκ των οποίων παραδόθηκαν στις φλόγες στην περιοχή Κιοτάρι, ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννη Παπαβασιλείου, περίπου 10.000 τουρίστες βρίσκονται στον δρόμο!

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης στους τέσσερις οικισμούς που εκκενώθηκαν (Λάρδου, Λαέρμου, Κιοταρίου και Πυλώνα), τουλάχιστον 2.000 κάτοικοι και τουρίστες απεγκλωβίστηκαν από τη θάλασσα με τη βοήθεια Λιμενικού, Στρατού και ιδιωτών.

Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με τουριστικά λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ.

Σε συνεργασία με τον δήμο της Ρόδου οι τουρίστες μεταφέρθηκαν σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων. Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η προσπάθεια για την εξεύρεση χώρων έτσι ώστε να φιλοξενηθούν οι επισκέπτες.

Σε άλλο βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ καταγράφει την προσπάθεια των πυροσβεστών να απομακρύνουν κατοίκους και τουρίστες.

«Περίμενε φίλε, πρέπει να τη σώσουμε. Σοκαριστικό βίντεο καταγράφει κραυγές αγωνίας των κατοίκων την ώρα που εγκαταλείπουν το Κιοτάρι της Ρόδου λόγω της μαινόμενης πυρκαγιάς.

Περίμενε φίλε πρέπει να τη σώσουμε. Come here, your life», ακούγεται να φωνάζει ο άνδρας της πυροσβεστικής.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ