Φωτιά στη Ρόδο: «Γινόταν το απόλυτο χάος» – Σοκάρει η περιγραφή εθελόντριας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές για τη φωτιά στη Ρόδο που μαίνεται για έκτη μέρα. Η εθελόντρια Κωνσταντίνα Παπαβασιλείου που προσέφερε δωμάτια για ηλικιωμένους και ΑμεΑ μίλησε στο Mega και σόκαρε με την περιγραφή της.

 «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη Μονάδα Φροντίδας και Φιλοξενίας Ηλικιωμένων. Από χθες επιχειρούμε με όλους τους κατοίκους του νησιού, μεταξύ των οποίων και πολλούς νέους. Έχουμε ένα βανάκι εννέα θέσεων και κατεβήκαμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Γινόταν το απόλυτο χάος. Από τη μία τα πάντα φλέγονταν, από την άλλη ο κόσμος δεν ήξερε τι να κάνει γιατί η φωτιά άλλαζε συνέχεια κατευθύνσεις. Είχαν πανικοβληθεί, υπήρχαν πολλά παιδάκια. Εμείς επιχειρήσαμε πέντε φορές και πήγαμε αρκετό κόσμο στο αεροδρόμιο» είπε αρχικά η εθελόντρια.

«Στην τελευταία επιχείρηση που κάναμε τα ξημερώματα, βρήκαμε μία οικογένεια Γερμανών με δύο παιδιά 6 και 7 ετών, οι οποίοι δεν ήξεραν που να πάνε. Τους πήραμε μαζί και τους φέραμε κι αυτούς εδώ για να ηρεμήσουν τα παιδιά. Ήταν η δεύτερη μέρα τους στο νησί. Φιλοξενούμε 20 άτομα αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε η εθελόντρια.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ