Φυλή: Καταγγελία του δημάρχου για απάτη μέσω Viber – «Είχαν φτιάξει ψεύτικο προφίλ εν αγνοία μου» – ΦΩΤΟ

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία καταγγέλλει απάτη σε βάρος τους μέσω Viber.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Παππούς, οι δημότες που θα λάβουν μήνυμα στα κινητά τους μέσω της εφαρμογής Viber και στα οποία εμφανίζεται ο δήμαρχος να τους ζητά να αγοράσουν προπληρωμένες κάρτες pay safe, πληρώνοντας, ηλεκτρονικά, το αντίτιμό τους, παρακαλούνται να τα αγνοήσουν.

Για το συμβάν μίλησε στο enikos.gr ο δήμαρχος φυλής ο οποίος μας είπε ότι «ανακοινώσαμε το περιστατικό για την ασφάλεια των πολιτών. Εν αγνοία μου είχαν βάλει τη δική μου φωτογραφία, είχαν φτιάξει ψεύτικο προφίλ και έστελναν στον κόσμο με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα. Έχουμε ήδη απευθυνθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, αλλά και στη Διεύθυνση ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας τον εντοπισμό και την ποινική δίωξη των δραστών».

Το μήνυμα που έλαβε δημότης

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε δημότης Φυλής στο enikos.gr, ο αριθμός 6974741722 του έστειλε το επίμαχο μήνυμα ζητώντας 7 κάρτες των 100 ευρώ.

«Έχεις χρήματα μαζί σου; Μπορείς να πάρεις κάπου 7 κάρτες paysafe των 100 ευρώ…έτσι τις λένε μου είπαν; Μόλις επιστρέψω θα έρθω να στα φέρω αμέσως με το αζημίωτο ή όταν γυρίσεις από Ναύπλιο»

«Υπάρχει η δυνατότητα;; Επιφυλάσσομαι», γράφει αναλυτικά το μήνυμα το ο οποίο έστειλε άγνωστος με τα στοιχεία του δημάρχου Φυλής.

Η ανάρτηση του δημάρχου Φυλής στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ηλεκτρονική-τηλεφωνική απάτη σε βάρος των δημοτών της Φυλής, μέσω της εφαρμογής viber

Ο Δήμος Φυλής εφιστά την προσοχή των συνδημοτών μας στον κίνδυνο ηλεκτρονικής- τηλεφωνικής απάτης σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, παρακαλούνται να αγνοήσουν μήνυμα στα κινητά τους, μέσω της εφαρμογής viber, με την οποία εμφανίζεται ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς να τους ζητά να αγοράσουν προπληρωμένες κάρτες pay safe, πληρώνοντας, ηλεκτρονικά, το αντίτιμό τους. Ο τηλεφωνικός αριθμός από τον οποίο προέρχεται το μήνυμα εξαπάτησης είναι ο 6974741722.

Ήδη ο Δήμαρχος Φυλής απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, αλλά και στη Διεύθυνση ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας τον εντοπισμό και την ποινική δίωξη των δραστών της απάτης».

 

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ