Τραγωδία στην Ίο: Θρήνος για τους δύο νεκρούς μαθητές από την Ιρλανδία

Σε σοκ βρίσκονται η οικογένεια, οι φίλοι, οι συμμαθητές και οι αρχές της Ιρλανδίας με την είδηση των δύο Ιρλανδών μαθητών στην Ιο, που διασκέδαζαν για την αποφοίτηση τους και κατέληξαν νεκροί.

Ο Μαξ Γουόλ έχασε την ζωή του όταν σε κατάσταση μέθης έπεσε σε γκρεμό, χτύπησε το κεφάλι του και σκοτώθηκε. Λίγη ώρα αργότερα ο φίλος του Άντριου Ο’ Ντόνελ πληροφορήθηκε τον θάνατο του και η καρδιά του δεν άντεξε. Ο νεαρός έπασχε από καρδιολογικά προβλήματα και υπέστη ανακοπή.

Το Κολέγιο του Αγίου Μιχαήλ, όπου φοιτούσαν οι δύο νέοι, ανακοίνωσε τον θάνατο τους και οι συμμαθητές τους άρχισαν να αφήνουν λουλούδια στην μνήμη τους στην είσοδο του κολεγίου. Η σημαία της Ιρλανδίας στο Κολέγιο κυμάτιζε σήμερα μεσίστια. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με μηνύματα αποχαιρετισμού και φωτογραφίες των δύο μαθητών.

Ο διευθυντής του Κολεγίου, Τιμ Κέλεχερ είπε ότι οι συμμαθητές των δύο νεαρών έχουν υποστεί τραυματικό σοκ και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ιρλανδία. Το Κολέγιο έχει δώσει βιβλίο για την συγκέντρωση συλλυπητηρίων και προσφέρει βοήθεια σε όποιον την χρειάζεται.

Είχαν πολύ λαμπρό μέλλον, λέει ο διευθυντής του σχολείου

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μάικλ Μάρτιν συνομίλησε με τον διευθυντή του Κολεγίου το πρωί της Δευτέρας.  «Είναι συντετριμμένοι. Δύο εξαιρετικοί νέοι άνδρες, που είχαν την ζωή μπροστά τους. Οι σκέψεις και τις προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους τους», είπε ο Μάικλ Μάρτιν.

«Προφανώς πολλοί από τους φίλους τους βρίσκονται εκεί, στην  Ίο και είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή για αυτούς τώρα και απλώς τους ζητάμε να φροντίζουν ο ένας τον άλλον τις επόμενες ημέρες και στο δύσκολο χρόνο που θα έρθει», υπογράμμισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας. Υπουργοί αλλά και τα κόμματα στην Ιρλανδία εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες, το Κολέγιο και τους συμμαθητές των δύο νέων.

Ο διευθυντής του Κολεγίου Άγιος Μιχαήλ είπε ότι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων βρίσκονται στην Ίο για να προσφέρουν στήριξη στις οικογένειες. «Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι. Ολόκληρη η κοινότητα είναι σοκαρισμένη με τα νέα των τελευταίων 24 ωρών», ανέφερε ο Τιμ Κέλεχερ.

Εξήγησε ότι ο 22χρονος Άντριου είχε ένα «πολύ πολύ λαμπρό μέλλον» και ήταν «ένας φανταστικός νέος άνδρας, εξαιρετικός στα αθλήματα, φανταστικός ποδοσφαιριστής» και είχε διαπρέψει ακαδημαϊκά. Χαρακτήρισε τον Μαξ «πολύ έξυπνο» και «παθιασμένο με το ράγκμπι». Ολόκληρη η κοινότητα μιλάει για δύο εξαιρετικούς νέους που είχαν ελπίδες για το μέλλον και ήταν χαρούμενοι που θα πήγαιναν διακοπές.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ