ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας – Τον Σεπτέμβριο η εκλογή προέδρου, τα πρόσωπα «κλειδιά»

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος κατά την σημερινή της συνεδρίαση. Η Πολιτική Γραμματεία κατέληξε στον οδικό χάρτη για την εκλογή του νέου ηγέτη του κόμματος, παρά τη διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα θα εκλεγεί από το διαρκές συνέδριο τον Σεπτέμβριο. Για την θέση του γραμματέα της Κ.Ο. προτάθηκε ο Διονύσης Καλαματιανός και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για διευθυντής Κ.Ο., ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη και για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι: Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να πρότεινε για την μεταβατική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα πρόσωπα, τον Ε. Τσακαλώτο, τον Αλέξη Χαρίτση, την Εφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Παππα.

Σημειώνεται ότι πολίτες έξω από τα γραφεία που συνεδρίαζε η Πολιτική Γραμματεία έλεγαν ότι «θέλουν πίσω τον Αλέξη», με την Ολγα Γεροβασίλη να απαντά: «κι εμείς, αλλά…».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ