Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη Καμπανού: «Υπήρξε έγκλημα και υπήρξε τιμωρία»

«Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω» δήλωσε η μητέρα του Άλκη Καμπανού, εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου γιου της.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές καθείρξεις (με εκτιτέα τα 20 έτη).

«Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι μία μεγάλη ηθική δικαίωση για την οικογένειά μας. Αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω» είχε χαρακτηριστικά η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, Μελίνα Κακουλίδου.

«Ευχαριστώ και εγώ από τη δική μου πλευρά, τη δικαιοσύνη και τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε σε αυτόν τον μαραθώνιο δικαστικό αγώνα. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μας. Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και υπήρξε τιμωρία» σημείωσε από πλευράς του ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, κληθείς να σχολιάσει αν χαρακτηρίζει ως εξοντωτικές τις ποινές, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, είπε πως οι ποινές ήταν στο πλαίσιο του ειδεχθούς εγκλήματος προς τον Άλκη και τα υπόλοιπα παιδιά.

Ερωτηθείς για τις πιο δύσκολες στιγμές εντός της δικαστικής αίθουσας ο κ. Καμπανός απάντησε: «Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια που κατέθεταν κυρίως οι ιατροδικαστές. Προσπαθούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, μαζί με τη σύζυγο μου που μου συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι επήλθε δικαίωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ