Σπάνιο θέαμα στον Έβρο: Γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του σε παραλία

Μία απρόσμενη συνάντηση είχαν οι λουόμενοι σε παραλία της Νέας Χιλής στον Έβρο, όταν ένας μικρός γαλάζιος καρχαρίας βγήκε στα ρηχά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr, τον γλαυκοκαρχαρία – όπως είναι η επίσημη ονομασία του – εντόπισαν πρώτα τα παιδιά που κολυμπούσαν και έπαιζαν στα ρηχά νερά της παραλίας.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι, εκτιμάται πως ο νεαρός καρχαρίας βγήκε σε τόσο μικρό βάθος ψάχνοντας εναγωνίως για τροφή ή έχοντας χαθεί από κάποιο μεγαλύτερο κοπάδι ψαριών. Πάντως, ήταν τυχερός αφού ο ναυαγοσώστης της παραλίας έσπευσε στο σημείο, τον έπιασε και τον οδήγησε στα βαθιά.

Λίγα λόγια για τον γαλάζιο καρχαρία ή γλαυκοκαρχαρία

Το είδος είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον σεβασμό και την προσοχή που συστήνεται σε κάθε «συνάντησή» με την άγρια ζωή.

Για τους λόγους αυτούς, οι λουόμενοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τη θάλασσα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιδιώκεται η αλληλεπίδραση με τέτοιου είδους ψάρια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι λουόμενοι θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις και να παρεμβαίνουν μόνο εφόσον το ψάρι φαίνεται να μην μπορεί να επανέλθει στη θάλασσα. Τότε μόνο θα πρέπει να το βοηθήσουν αποφεύγοντας να το ακουμπήσουν στο κεφάλι και τα βράγχια και χωρίς απότομες κινήσεις ακριβώς γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να τραυματίσει το ζώο.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ