Σοφία Μανωλάκου: Η αποκάλυψη για το αυτοάνοσο νόσημα – «Με βοήθησε πολύ και η ψυχοθεραπεία»

Στην εκπομπή «Κουβέντα να γίνεται» στο Action 24 βρέθηκε καλεσμένη η Σοφία Μανωλάκου.

Μιλώντας στην Ανθή Σαλαγκούδη και τον Γιώργο Παγάνη, η ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην νόσο Crohn και τους τρόπους που το ανακάλυψε, όταν εντόπισε τα πρώτα συμπτώματα.

«Η νόσος Chron είναι μια ασθένεια του εντέρου, ένα αυτοάνοσο νόσημα. Πήγα στον γιατρό και με τα συμπτώματα που είχα το διαγνώσαμε. Απλά συνήθως λέω πως για θέματα υγείας είναι καλύτερο ο καθένας να απευθύνεται στους γιατρούς γιατί ο καθένας λέει την προσωπική του άποψη.

Κάποιες φορές που είχα μιλήσει, μου έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν “εγώ όμως το περνάω με αυτόν τον τρόπο, ενώ εσύ το περνάς έτσι”. Οπότε δεν θέλω να τοποθετούμαι, μιλάω μόνο για εμένα και την προσωπική μου περίπτωση», ξεκαθάρισε η Σοφία Μανωλάκου.

Όσο για τις αλλαγές που πέτυχε στην καθημερινότητά της: «Είδα αλλιώς τη ζωή και πλέον ζω λίγο πιο συνειδητοποιημένα από ότι πριν. Δεν γίνομαι έρμαιο των καθημερινών καταστάσεων και του στρες, «όλα θα τα κάνουμε» λέω. Με βοήθησε πολύ και η ψυχοθεραπεία που ξεκίνησα τότε γιατί δεν μπορούσα να διαχειριστώ το στρες και την καθημερινότητα μου» πρόσθεσε ακόμα η Σοφία Μανωλάκου καλεσμένη στο Action 24.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ