«Σεισμός» στην Τουρκία για τον Ερντογάν: Νοίκιαζε drone από την εταιρεία του γαμπρού του με 1,2 εκατ. λίρες την ημέρα

«Σεισμός» στην Τουρκία καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στη δίνη οικονομικού σκανδάλου, καθώς καταγγέλλεται ότι η τουρκική κυβέρνηση πλήρωνε 1,2 εκατ. λίρες την ημέρα στην εταιρεία Baykar, συμφερόντων του γαμπρού του για την ενοικίαση drone.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Halk TV, η Γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας είχε πρόσφατα νοικιάσει 5 drone, αφήνοντας αιχμές ότι η κυβέρνηση Ερντογάν «ευνοούσε την εταιρεία Baykar χωρίς να διεξάγει διαγωνισμούς και προκαλούσε οικονομική ζημία».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν διέψευσε αυτές τις αναφορές στις αρχές Μαΐου λέγοντας: «Υποτίθεται ότι ευνόησα την εταιρεία Baykar. Δεν υπάρχει ούτε μια δεκάρα που να έχει δοθεί από τον Ταγίπ Ερντογάν ή το ΑΚΡ». 

Ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών διενήργησε δύο χωριστούς διαγωνισμούς για την ενοικίαση έξι UAV τον Απρίλιο. Το συνολικό κόστος των δύο διαγωνισμών ήταν 287,6 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Halk TV.

Πέντε από τα UAV ενοικιάστηκαν από την Baykar προς 183,6 εκατομμύρια λίρες, ενώ το τελευταίο από την Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) με 99,2 εκατομμύρια λίρες, όλα για να τοποθετηθούν σε αεροδρόμια στην Τουρκία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, υπερασπίστηκε τις συμφωνίες της εταιρείας του με την κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο εν λόγω διαγωνισμός διεξήχθη με «διαφανή και ανοιχτό τρόπο».

Είπε ότι η εταιρεία του πρόσφερε τη χαμηλότερη τιμή στον διαγωνισμό που έγινε από τη Διεύθυνση Δασών, γι’ αυτό είπε ότι η συμφωνία έγινε με εκείνους.

Είπε επίσης ότι τα drone της εταιρείας του χρησιμοποιούνται ενεργά για τον εντοπισμό και την επέμβαση σε δασικές πυρκαγιές.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ