Σασμός: Ηθοποιός της σειράς μπαίνει στην πολιτική

Ηθοποιός της σειράς “Σασμός” κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Ηράκλειο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Secret”. Ο λόγος για τον Ζαχαρία Κεφαλογιάννη, που ενσάρκωσε τον σύζυγο της Μαρίας Τζομπανάκη στην επιτυχημένη σειρά του Alpha και ανακοινώθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό ως μέλος του συνδυασμού του.

«Η κοινωνική συμβολή του Αλέξη Καλοκαιρινού είναι μακρόχρονη, ουσιαστική και ανεξίτηλη. Στο Ίδρυμα, στο Γηροκομείο, στον Κοινωνικό Χώρο, στο Ιστορικό Μουσείο, στο Πανεπιστήμιο, στη δημόσια παιδεία, στο ένα εκατομμύριο γεύματα στους έχοντες την ανάγκη… Κεντρικός πυλώνας, λοιπόν, η κοινωνική πολιτική. Πες μου πώς να μην στηρίξεις αυτόν τον άνθρωπο;» δηλώνει ο ηθοποιός, ο οποίος έχει σημαντική παρουσία στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2010 ο Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης είχε εκλεγεί πρώτος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του στο Ηράκλειο, συγκεντρώνοντας 6.556 σταυρούς προτίμησης. Μάλιστα ο ηθοποιός αναφέρει: «Βρίσκομαι σε απόλυτη συμφωνία με το όραμα του Καλοκαιρινού για τον πολιτισμό και την πόλη. Το κοινό όραμα όλων μας για την πολιτισμική αναγέννηση του Ηρακλείου. Θέλουμε να τον στηρίξουμε, είναι ο καλύτερος και εκτός από τη φιλία μας, έχουμε και αλληλοσεβασμό και μεγάλη εκτίμηση. Θέλω να βοηθήσω το κομμάτι του πολιτισμού, ο ίδιος έχει βαθιά γνώση του πολιτισμού και έχει ασχοληθεί σοβαρά. Έχουμε τους ίδιους στόχους και τα ίδια όνειρα κι εγώ είμαι πολύ της πράξης. Θα αλλάξουμε το Ηράκλειο».

Ενώ παραδέχεται πως δέχεται πολλά μηνύματα από συναδέλφους του ηθοποιούς, αλλά και ο κόσμος που τον συναντά τον στηρίζει: «Είναι υποτιμημένος ο πολιτισμός, αλλά θα αλλάξει τώρα άρδην και θα πάρει άλλη μορφή. Ήδη έχουν γίνει γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο του “Σασμού” και θα κάνουμε και άλλα για τον τρίτο κύκλο, ενώ γυρίσματα θα γίνουν και για την νέα σειρά του Mega “Ναυάγιο”, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ