Σαλαμίνα: «Ήταν τρομαγμένο, έτρεμε ολόκληρο» – Τι λέει στο enikos.gr ο ναυτικός που συμμετείχε στη διάσωση του γατιού

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η ευχάριστη είδηση της ημέρας που έρχεται από τη Σαλαμίνα, όπου πλήρωμα ferry boat βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει ένα γατάκι από βέβαιο πνιγμό. Ο Γιώργος Καρνέσης, μέλος του πληρώματος που συμμετείχε στη διάσωση, μίλησε στο enikos.gr για το περιστατικό και  μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το μικρό γατί «ήταν τρομαγμένο, έτρεμε ολόκληρο, είχε πιεί νερό κι έβγαζε νερό από το στόμα».

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Ξεκινήσαμε για το δρομολόγιο από το Πέραμα στην Φανερωμένη Σαλαμίνας και την ώρα που φτάσαμε στο λιμάνι, κατά την διαδικασία της εκφόρτωσης των οχημάτων παρατηρήσαμε ένα μικρό γατάκι να τρέχει φοβισμένο στο γκαράζ του πλοίου», σημείωσε ο Γιώργος Καρνέσης.

«Και στη συνέχεια λίγα λεπτά αργότερα το είδαμε να βγαίνει στο λιμάνι και να πέφτει στη θάλασσα. Ακούσαμε κλάματα και χωρίς δεύτερη σκέψη ο συνάδελφός μου Θανάσης Χιώτης  έβγαλε τα ρούχα του κι έπεσε στη θάλασσα. Ευτυχώς καταφέραμε και το βγάλαμε έξω στο λιμάνι επιτυχώς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Έπειτα, ο κ. Καρνέσης μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το γατάκι, αφού διασώθηκε από βέβαια πνιγμό τονίζοντας πως «ήταν τρομαγμένο, έτρεμε ολόκληρο, είχε πιεί νερό κι έβγαζε νερό από το στόμα».

«Ευτυχώς επανήλθε πολύ γρήγορα. Το ανεβάσαμε ξανά στο καράβι, ώστε να βεβαιωθούμε πως ήταν καλά στην υγεία του και πλέον βρίσκεται στο σπίτι με τον συνάδελφό μου που το διέσωσε και το υιοθέτησε», καταλήγει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό, που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουλίου στην περιοχή της Φανερωμένης, έφερε στο φως της δημοσιότητας με ανάρτησή της στο Facebook η Αθηνά Παπαμιχαήλ, η οποία έγραψε σχετικά:

«Για άγνωστο λόγο το γατάκι βρέθηκε μέσα στην θάλασσα… Ο Thanasis Chiotis με την βοήθεια του George Karnesis, πλήρωμα του ferry boat, βούτηξε χωρίς δεύτερη σκέψη , το έσωσε και θα το υιοθετήσει με την αγάπη που ξέρω καλά ότι χρόνια τον διακρίνει… Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και στους δύο καλούς φίλους…».

Δείτε την ανάρτησή της

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ