Ρόδος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για τέταρτη μέρα – Ισχυρό μέτωπο από Απόλλωνα προς Λάερμα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν να μάχονται με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ρόδο, καθώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω του δύσβατου σημείου που κατακαίει η φωτιά κυρίως στο δάσος του Έμπωνα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων.

Για ακόμη μία νύχτα πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι συνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που κατακαίνε την περιοχή από την Τρίτη, και βρίσκονταν επί ποδός υπό τον φόβο νέων αναζωπυρώσεων.

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο από Απόλλωνα προς Λάερμα εμφανίζει τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα, για αυτό καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό του. Σύμφωνα με το rodiaki.gr το ίδιο συνέβαινε νωρίτερα και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία όπου οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τις εγκαταστάσεις αλλά και τις κεραίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι, όλες οι δυνάμεις αναλώνονται στο να αντιμετωπίζουν τις συνεχείς και επικίνδυνες αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στα τέσσερα μέτωπα της πυρκαγιάς, αλλά και τις νέες εστίες (κηλίδες).

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ