Ρόδος: Μάχη με τις φλόγες για πέμπτη σερί ημέρα – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα – Αναμένεται ενίσχυση

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο, η οποία καίει για πέμπτη ημέρα το νησί με τις αναζωπυρώσεις να είναι διαρκείς.

Εξαιτίας αυτή της μεγάλης φωτιάς το βράδυ της Παρασκευής αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, να εκκενωθεί το χωριό Λάερμα, λόγω του ότι στην ευρύτερη περιοχή είχε αναπτυχθεί ισχυρό και ανεξέλεγκτο μέτωπο.

Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα εστάλη μήνυμα στους κατοίκους για εκκένωση και από το 112.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, γι’ αυτό τον λόγο, με το πρώτο φως της ημέρας αποφασίστηκε να σηκωθούν δύο ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη προκειμένου να βοηθήσουν στην πυρόσβεση.

Από κει και πέρα συνολικά οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στο πύρινο μέτωπο είναι 170 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ από τις 7 το πρωί του Σαββάτου και μετά αναμένεται να έρθει ενίσχυση με 31 επιπλέον πυροσβέστες από την Σλοβακία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν σε όλα τα μέτωπα, με το μεγαλύτερο, όμως πρόβλημα να εντοπίζεται στο μέτωπο των Λαέρμων, όπου οι ισχυροί άνεμοι 6-7 μποφόρ έπνεαν στο σημείο.

Για τα πύρινα μέτωπα τα οποία μαίνονται ανεξέλεγκτα μίλησε στο enikos.gr ο αντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικημένες περιοχές.

«Αυτή τη στιγμή τα δύο μεγάλα μέτωπα. Το πρώτο από Απόλλωνα προς Λάερμα δυστυχώς συνεχίζει εκτός ελέγχου, ενώ έχουν σημειωθεί 4 αναζωπυρώσεις στο μέτωπο που καίει τον Προφήτη Ηλεία», σημείωσε ο κ. Ταρασλιάς.

«Δεν βοηθούν την κατάσταση οι διαρκείς αναζωπυρώσεις και δυστυχώς η φωτιά καίει δύσβατες περιοχές, θάμνους, πευκοδάση και ελαιόδεντρα. Προσευχόμαστε για να μην φτάσουν οι φλόγες στην είσοδο του χωριού στα Λάερμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι να δύσει ο ήλιος», είχε πει σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος τύπου κι επικοινωνίας Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση αυτή την ώρα 125 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ρόδος φωτιά  



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ