Παναθηναϊκός: Ώρα Ευρώπης για τους «πράσινους» – Έτοιμοι για το πρώτο βήμα πρόκρισης κόντρα στην Ντνίπρο

Η ώρα της Ευρώπης και των επίσημων υποχρεώσεων για τον Παναθηναϊκό, έφτασε. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν απόψε -επί σλοβακικού εδάφους- την ουκρανική Ντνίπρο (21:00, CosmoteSport1), στο πλαίσιο του πρώτου, από τους δύο αγώνες, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Πέρασαν αισίως επτά χρόνια (τη σεζόν 2016/17) από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έδωσε το «παρών» σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ σε λίγες ημέρες κλείνουν έξι χρόνια από την τελευταία νίκη των «πρασίνων» σε προκριματικά.

Ήταν 3 Αυγούστου του 2017, όταν, η τότε ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε επικρατήσει με 2-1 της Καμπάλα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.



Τα εμπόδια πολλά και δύσκολα. Το «τριφύλλι» όμως, με το πέρασμα των ετών φαίνεται πως ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του και απόψε θέλει να εξαργυρώσει την φοβερή παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα -κατά την περσινή σεζόν- κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα για πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ, αν προκριθεί).

Μία πρόκριση που θα του δώσει ως «έπαθλο» την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής του πορείας, τουλάχιστον μέχρι και τον Δεκέμβριο, στους ομίλους του Europa League, αλλά και πολλά οικονομικά οφέλη, μιας και θα μπουν στα ταμεία της ομάδας 12 με 13 εκατ. ευρώ, ακόμα κι αν αποκλειστεί από τη συνέχεια του Champions League από τoυς Μασσαλούς.

Χωρίς απρόοπτα η προετοιμασία

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς απρόοπτα το βράδυ της Δευτέρας (24/7) στην «Košická futbalová aréna», με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποφασίζει, λίγες ώρες νωρίτερα μία αλλαγή στην ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού με την είσοδο του Ζέκα, αντί του Γερεμέγεφ.

Η ενδεκάδα και τα… ερωτηματικά

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα ουσιαστικά «παίζονται» δύο θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όσον αφορά τον παρτενέρ του Ρουμπέν Πέρεθ και στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης. Ο Ένις Τσοκάι φαίνεται να έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, με ένα πολύ μικρό «παράθυρο» για ενδεχόμενη (σούπερ) «έκπληξη» με την παρουσία του Τόνι Βιλένα στην ενδεκάδα.

Στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ο Μπερνάρ Ντουάρτε έχει τον πρώτο λόγο, με τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς να είναι το… αουτσάιντερ. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι λίγο πολύ «κλειδωμένες», με τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ να αποτελούν την τετράδα της άμυνας μπροστά απ’ τον Μπρινιόλι, τον Ρουμπέν να παίζει στο «6», τον Παλάσιος να ξεκινάει δεξιά, τον Τζούριτσιτς στο «10» και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον πρώτο αγώνα με την Ντνίπρο συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Κώτσιρας, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Σιδεράς, Ρουμπέν, Τσόκαϊ, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς, Κλεϊνχέισλερ, Βιλένα, Μαντσίνι, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Σπόραρ και Ζέκα.

Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί από την UEFA o Ιταλός Ντανιέλε Κίφι, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Αλμπέρτο Τεγκόνι, Βαλέριο Κολαρόσι, 4ο τον Ερμάνο Φελιτσιάνι. Στο VAR θα είναι ο Ιταλός Μαουρίτσιο Μαριάνι κι AVAR ο συμπατριώτης του Φραντσέσκο Φουρνό.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ