Πέθανε η Jane Birkin σε ηλικία 76 ετών!

Η Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Τζέιν Μπίρκιν πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών, πληροφορίες λένε ότι ο φροντιστής της τη βρήκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι. Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν άγνωστα προς το παρόν

Η Jane Birkin ήταν μούσα, καλλιτέχνης και ακτιβίστρια!Γεννημένη στη Βρετανία αλλά Γαλλίδα στην καρδιά, γοήτευσε το  διεθνές κοινό με την παθιασμένη σχέση της με τον προκλητικό καλλιτέχνη Serge Gainsbourg.

 (Photo by David Thorpe/Express/Hulton Archive/Getty Images)

Ωστόσο, η ίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες που έζησε ποτέ. Η επίδραση της Jane Birkin δεν περιορίζεται καθόλου στον κόσμο της μουσικής. Η ίδια ήταν ένα αδιαμφισβήτητο είδωλο της μόδας, με το casual-chic στυλ της να ενσαρκώνει το παριζιάνικο κομψότητα.

Ήταν η γυναίκα που μας μύησε στο γαλλικό στιλ και στο effortless look, που μας έκανε να λατρέψουμε τα ψάθινα καλάθια, τα flared jean, τα διάφανα φορέματα και βεβαίως την iconic Birkin Bag!

Μία γυναίκα που ξεπέρασε τα καλλιτεχνικά, στιλιστικά και κοινωνικά όρια. Η κληρονομιά της εκτείνεται πολύ πέρα από τα τραγούδια, τις ταινίες και το εμβληματικό στυλ, αλλά και στον αντίκτυπο που είχε στον κόσμο γύρω της.

Η Jane Birkin θα μας λείψει, αλλά το αδάμαστο πνεύμα της θα συνεχίσει να εμπνέει τις επόμενες γενιές.

 

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ