Πάτρα – Κίνδυνος να καταρρεύσει και η «δίδυμη» γέφυρα στα Μποζαΐτικα: «Δεν με ακούει κανένας» – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

Μόλις πέντε ημέρες αφού σημειώθηκε η κατάρρευση τμήματος στη γέφυρα της Περιμετρικής στην Πάτρα, που στοίχισε την ζωή σε έναν 33χρονο που καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από τις εικόνες που εξασφάλισε το enikos.gr, στις οποίες φαίνεται να υπάρχουν επικίνδυνα σημεία στην «δίδυμη» γέφυρα στα Μποζαΐτικα, λίγο πριν το πρώτο τούνελ.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 200 μέτρα πιο πάνω από το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε, για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί, η κατάσταση που επικρατεί είναι η ίδια και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Κάποια μπετά έχουν ραγίσει, άλλα έχουν σπάσει, ενώ κομμάτια της γέφυρας φαίνεται να έχουν αποκολληθεί και να μοιάζουν σαν να βρίσκονται στον αέρα.

Γέφυρα Πάτρα

«Δεν με ακούει κανένας, έχω ενημερώσει τους πάντες»

«Διαμαρτύρομαι για αυτή την κατάσταση εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνεται σε ώρα αιχμής που περνάνε χιλιάδες αυτοκίνητα, μπορεί να γίνει μεγάλη καταστροφή» κατήγγειλε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μποζαϊτίκων Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως έχει μιλήσει με τους εργοταξιάρχες, με τους μηχανικούς, και του απαντούν “θα το δούμε”.

«Δεν με ακούει κανένας και έχω ενημερώσει τους πάντες, όπως και τον σεισμολόγο κ. Άκη Τσελέντη. Το μόνο που μένει να κάνω πλέον, είναι να απευθυνθώ και στην εισαγγελία Πατρών, προκειμένου να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Γέφυρα Πάτρα

Σημειώνεται πως ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Άκης Τσελέντης είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πριν από 4 χρόνια για την ύπαρξη γέφυρας-καρμανιόλας, η οποία εν τέλει κατέρρευσε και είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες, σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Συγκεκριμένα, τότε, ο κ. Τσελέντης είχε γράψει: «Βγαίνοντας από το τελευταίο τούνελ της περιμετρικής προς το Ρίο και στρίβοντας δεξιά για να κατέβεις προς το λιμάνι, στην διασταύρωση με τον δρόμο που έρχεται από το ΚΤΕΟ προς τον Στάδιο Τόφαλος, σταματάς να ελέγξεις γιατί έχει STOP. Αν κοιτάξεις ακριβώς απέναντι σου ψηλά στην γέφυρα, αντικρίζεις αυτό το θέαμα. Σίγουρα κάποιους μεγάλους κινδύνους κρύβει η κατάσταση, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ;;;; Αν πέσει κάποιο κομμάτι στο κεφάλι ενός διερχόμενου οδηγού τι γίνεται;;;;;

Ο ΟΑΣΠ ας σταματήσει τον «διακοσμητικό» του απαθή ρόλο και ας δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που οι πολίτες θα καταγγέλλουν αντίστοιχα περιστατικά και μετά να πιέζει τους αντίστοιχους υπεύθυνους φορείς να επεμβαίνουν αλλιώς να μετονομαστεί σε Οργανισμό Αποδιοργάνωσης Σεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας της χώρας….».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ