Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από τον υπέρηχο καρδιάς της Τζωρτζίνας μετά την πρώτη ανακοπή

Το T-live παρουσίασε τον υπέρηχο καρδιάς της Τζωρτζίνας λίγες ώρες μετά την πρώτη ανακοπή.

Στις 11 Απριλίου του 2021 η Τζωρτζίνα, η πρωτότοκη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη από την Πάτρα, παθαίνει την πρώτη ανακοπή καρδιάς στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Η διαδικασία της ανάνηψης διαρκεί 55 λεπτά. Η καρδιά της τα καταφέρνει και η 9χρονη επανέρχεται και πάλι στη ζωή. Από το Καραμανδάνειο μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τη σταθεροποιήσουν. Λίγες ώρες μετά την ανακοπή, η καρδιά της λειτουργεί και πάλι φυσιολογικά.

Όπως θα δεις στο βίντεο του T-live, η καρδιά της μικρής Τζωρτζίνας έχει φυσιολογική κινητικότητα χωρίς εικόνα μυοκαρδίτιδας, χωρίς ανεπάρκεια και χωρίς ανατομικά προβλήματα.

«Ήταν μία άριστη καρδιά» λένε οι γιατροί

Για μια άριστη καρδιά μίλησαν και οι γιατροί από τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία που κατέθεσαν στη δίκη με κατηγορούμενη την 34χρονη μητέρα του κοριτσιού.

«Η Τζωρτζίνα δεν είχε κανένα πρόβλημα με την καρδιά της, όλες οι εξετάσεις της ήταν καλές. Την εξέτασα εκτενώς, έγινε καρδιογράφημα και υπέρηχος καρδιάς και ήταν μια χαρά. Ήταν όλα φυσιολογικά» κατέθεσε η Αγγελική Καρατζά  Καθηγήτρια Παιδοκαρδιολογίας Νοσοκομείου Ρίου, ενώ ο Στέλιος Στειρόπουλος, παιδοκαρδιολόγος «Π. & Α. Κυριακού» υποστήριξε: «Το καρδιογράφημα ήταν φυσιολογικό. Το υπερηχογράφημα ήταν επίσης φυσιολογικό. Ο βηματοδότης λειτουργούσε κανονικά. Δεν υπήρχε κάποιο καρδιολογικό νόσημα που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο. Είχε άψογη καρδιά».

«Είχε εξεταστεί το παιδί και ήταν μια χαρά. Βρέθηκε ξαφνικά σχεδόν νεκρό. Κάτι τρομερά περίεργο. Δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση» κατέθεσε η Μυρσίνη Μαυρίκου, Διευθύντρια Α’ Παιδιατρικής «Π. & Α. Κυριακού» ενώ ο παιδοκαρδιολόγος από το «Ωνάσειο», Γιώργος Κουρελής ισχυρίστηκε: «Όσο η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν, τα μόνιτορ δεν είχαν δείξει καμία καταγραφή. Δεν είχε αποτυπωθεί κανένα καρδιολογικό πρόβλημα».

Από πλευρά του, ο Γιάννης Παπαγιάννης,  Διευθυντής Παιδοκαρδιολογίας «Ωνάσειο» υποστήριξε: «Στην καρδιολογική εξέταση δεν βρέθηκε απολύτως κανένα καρδιολογικό πρόβλημα. Το ηλεκτροκαρδιογράφημα της Τζωρτζίνας παρουσίαζε φυσιολογικό ρυθμό, δεν είχε διαταραχές ή υπερτροφία, καμία ένδειξη κάποιου συνδρόμου και οτιδήποτε μπορούσε να ληφθεί από το ηλεκτροκαρδιογράφημα ήταν απολύτως φυσιολογική».

Η καρδιά της 9χρονης, μια καρδιά, που σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, δεν είχε κανένα λόγο να σταματήσει να χτυπά.

Δες το βίντεο από το T-live:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ