Πάνος Καμμένος: Το δημοψήφισμα η 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα και η Συμφωνία των Πρεσπών

Την κυβερνητική «συμβίωση» με τον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περιέγραψε ο Πάνος Καμμένος, αποκαλύπτοντας παράλληλα πώς έζησε ο ίδιος τις δραματικές στιγμές της τετραετίας όπως τη διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, ο ίδιος έχει επιλέξει να παραμείνει τρία χρόνια εκτός πολιτικών συζητήσεων και ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο άλλοτε πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Αρένα» το βράδυ της Τετάρτης, θυμήθηκε τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα του 2015, όταν και ο τότε υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε η Ελλάδα να αποδεχθεί την πρόταση της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Πώς έκλεισε η συμφωνία στην 17ωρη διαπραγμάτευση

Μιλώντας για την ημέρα της περιβόητης 17ωρης διαπραγμάτευσης, μία εβδομάδα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο Πάνος Καμμένος περιέγραψε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιουλίου του 2015, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρενέβη με τηλεφώνημά του στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου η συμφωνία να κλείσει, όπως και έγινε.

«Το 2015 η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει γεωπολιτικά και να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ», είπε και συμπλήρωσε πως ο ίδιος μετέφερε στις ΗΠΑ πως θα προχωρήσει η επέκταση της βάσης της Σούδας, θα αναβαθμιστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προχωρήσει και μία σειρά άλλων ενεργειών προκειμένου, αντί της Τουρκίας η Ελλάδα να μετατραπεί στον βασικό σύμμαχο της Αμερικής στη Μεσόγειο.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ