Νότια Αφρική: Καρχαρίας καταδιώκει τους σέρφερ

Το J-Bay φημίζεται για δύο πράγματα: τα κύματα και τους καρχαρίες. Ο πρώτος είναι ο λόγος που είναι εδώ και χρόνια σταθμός στο Πρωτάθλημα Tour. Ένας πιλότος drone κατέγραψε πλάνα που δείχνει τον μεγάλο λευκό καρχαρία στο Jeffreys Bay στη Νότια Αφρική.

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας έκανε… την εμφάνισή του στο πρωτάθλημα στέλνοντας τους αθλητές να αναζητούν ασφαλές σημείο. Ο Nathan Florence ήταν στην παραλία με τον βιντεογράφο του όταν κατέγραψαν πλάνα ενός μεγάλου λευκού καρχαρία να καταδιώκει τους σέρφερ. Σημειώνεται ότι οι κορυφαίοι σέρφερ στον κόσμο δίνουν το παρόν.

«Έβαλα τον @zoard  να πετάξει το drone για να δω αν μπορούσαμε να το εντοπίσουμε και να είμαστε σίγουροι ότι ο καρχαρίας κολυμπούσε στο σημείο! Προσπάθησε να ειδοποιήσει  τον @riowaida_  με το drone που τον πλησίαζε και να καλέσει τους ανθρώπους στην παραλία για να ενημερώσουν τους σέρφερ ότι κολυμπούσε ακριβώς στο lineup!» περιέγραψε ο σέρφερ.

Αν και δεν είναι μυστικό ότι οι καρχαρίες περιπολούν τακτικά στα νερά της Νότιας Αφρικής, έγινε χαμός όταν ένας μεγάλος λευκός επιτέθηκε στον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Mick Fanning το 2015 στη μέση ενός διαγωνισμού. Ολόκληρη η επίθεση καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση στο Διαδίκτυο και ευτυχώς, ο Fanning κατάφερε να διώξει τον καρχαρία και να ανέβει σε μια βάρκα τρομοκρατημένος αλλά αλώβητος.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ