Νεκρός 20χρονος στη Λάρισα: «Σκόνταψα σε σίτες» – Τι είπε σε συναδέλφους του ο αστυνομικός που πυροβόλησε

Ενώπιον του εισαγγελέα έχει οδηγηθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το Σάββατο έναν 20χρονο έπειτα από καταδίωξη στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, στη Λάρισα. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία και από την ΕΛΑΣ και αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα, για να κινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, το περιστατικό συνέβη χθες Σάββατο όταν στις «11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα. Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.

Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε. Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, όπως προέκυψε πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι στην προσπάθειά του να καταδιώξει τον 20χρονο, σκόνταψε σε σίτες που υπήρχαν στο σημείο και έτσι η σφαίρα από το όπλο χτύπησε το θύμα. Ο δικηγόρος του είπε στην ΕΡΤ ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος και έκανε λόγο για μια «άσχημη στιγμή» και ένα απρόβλεπτο περιστατικό.

Στη δημόσια τηλεόραση μίλησε και ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, λέγοντας πως απ’ ό,τι φαίνεται ο 45χρονος αστυνομικός σκόνταψε κατά την διάρκεια της καταδίωξης και το όπλο του εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 20χρονο Σύρο.

«Δεν έχει επιδείξει ξανά παραβατική συμπεριφορά ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Αν πυροβόλησε για να εκφοβίσει ή να τραυματίσει είναι καταδικαστέο. Να δούμε όμως μήπως τελικά σκόνταψε και εκπυρσοκρότησε το όπλο» ανέφερε.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ