Νάξος: Ενισχύονται οι δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από την μεγάλη φωτιά

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Κεραμωτή Νάξου. Η μεγάλη φωτιά μαίνεται σε πλαγιά με χαμηλή βλάστηση, από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (14/7) και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να οριοθετηθεί.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Σημειώνεται πως 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα μεταβαίνουν στο νησί ακτοπλοϊκώς από την Σύρο και την Πάρο. Επίσης, με το ένα ελικόπτερο μεταφέρθηκαν στο νησί 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Αττική.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή στην ορεινή Νάξο. Η πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στα όρια του οικισμού της Κεραμωτής, όμως είναι μακριά από σπίτια.

Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κατεύθυνσή προς την Μονή και την Απείρανθο καθώς και προς τον Σταυρό της Κεραμωτής. Σημειώνεται ότι στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν και εθελοντές με υδροφόρες του δήμου και επαρχείου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ