Μάνδρα: «Δεν έχω πού να πάω, θέλω να το φτιάξω από την αρχή» – Τι λέει στο enikos.gr ο άνδρας που κοιμάται πάνω στο καμένο σπίτι του

Οι κόποι μίας ολόκληρης ζωής καταστράφηκαν. Ο Αλέξης Θεοδοσιάδης, ήρθε στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Τα τελευταία 17 φτιάχνει το σπίτι του στην περιοχή της Μάνδρας. Ένα σημείο το οποίο καταστράφηκε από τη φωτιά, μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από την Δυτική Αττική.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο ίδιος είδε το σπίτι του να καίγεται, ωστόσο δεν καταστράφηκε ολοσχερώς. Έτσι, αποφάσισε να κοιμηθεί στην ταράτσα του σπιτιού του, αφού, όπως εξηγεί στο enikos.gr, δεν έχει που αλλού να πάει. Δεν έχει πού να κοιμηθεί και δεν θέλει να φύγει. Δεν θέλει να εγκαταλείψει αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως “η ζωή μου”. 

Η αγωνία και ο φόβος του ήταν τεράστιος τις τελευταίες ημέρες, καθώς η φωτιά έφτασε στον οικισμό Τσακάλι.

«Ήρθα στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Τα τελευταία 17 χρόνια φτιάχνω αυτό το σπίτι. Δεν έχει καεί τελείως. Για αυτό κοιμάμαι στην ταράτσα σε ένα στρώμα. Δεν έχω πού αλλού να πάω», μας είπε χαρακτηριστικά.

«Ο γαμπρός μου στο διπλανό σπίτι κοιμάται επίσης στο πάτωμα.  Θα μείνω στο σπίτι μου. Δεν έχω πού να πάω. Φοβάμαι μην μου κλέψουν τα πράγματα. Δεν μπορώ να κοιμηθώ στο σπίτι. Μυρίζει καπνό. Γι’ αυτό κοιμάμαι έξω. Φοβάμαι μην μου κλέψουν τα πράγματα και δεν θέλω να το εγκαταλείψω. Θέλω να το φτιάξω από την αρχή», ανέφερε στις δηλώσεις στο enikos.gr

Τα καμένα αυτοκίνητα, τα κατεστραμμένα και καμένα σπίτια, όπως και τα απανθρακωμένα ζώα συνθέτουν ένα απόκοσμο τοπίο στην περιοχή.

Η πύρινη λαίλαπα «σάρωσε» όλον τον οικισμό, με τους κατοίκους να βλέπουν μπροστά στα μάτια τους την φωτιά να φτάνει στα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αντιδράσουν.

Κάποιες οικογένειες επέστρεψαν στο Τσακάλι και το μόνο που αντίκρισαν ήταν οι κόποι μίας ζωής, να έχουν γίνει στάχτη, με την εικόνα του άνδρα που κοιμάται πάνω στο καμένο του σπίτι να είναι αποκαρδιωτική.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ