Κρήτη: «Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ήθελε να αυτοκτονήσει» – Συγκλονίζει η μαρτυρία για τον θάνατο του πρώην δημάρχου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Τυλίσου αλλά και του Ηρακλείου Κρήτης, έπειτα από την είδηση του θανάτου του πρώην δήμαρχου Σταύρου Χαλκιαδάκη.

Σύμφωνα με μαρτυρία στο maleviziotis.gr, άτομο από το οικείο περιβάλλον του πρώην δημάρχου αποκάλυψε πως εκείνος το προηγούμενο βράδυ είχε βρεθεί με έναν φίλο του και βρισκόταν σε καλή διάθεση, ενώ πρόσφατα είχε υποβληθεί σε εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν άριστα.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα μεταδίδει ότι ο 71χρονος το προηγούμενο βράδυ βρέθηκε με ένα φίλο του που αποκάλυψε πως βρισκόταν σε καλή διάθεση, καθώς επίσης και το ότι είχε κάνει πρόσφατα γενικές εξετάσεις που είχαν βγει άριστες, ενώ το τελευταίο διάστημα έγραφε και ένα βιβλίο αφιερωμένο στην Τύλισο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η μαρτυρία τα παραπάνω στοιχεία δεν έδειχναν σε καμία περίπτωση ένα άτομο που ήθελε να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ο 71χρονος εντοπίστηκε νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο που τον αναζητούσε με τραύμα στην κοιλιακή χώρα από όπλο μέσα στο σπίτι του σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Ιουλίου.

Μάλιστα η τοπική ιστοσελίδα – επικαλούμενη πληροφορίες της αστυνομίας- αναφέρει πως ο θάνατος του πρώην δημάρχου οφείλεται σε αυτοπυροβολισμό.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι»

Το δυσάρεστο γεγονός γνωστοποίησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με ανάρτηση στο facebook γράφοντας τα εξής:

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Το Μαλεβίζι πενθεί. Βαρύς ο πόνος που πέφτει στην Τύλισο. Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης, τέως Δήμαρχος Τυλίσου, δεν είναι πια κοντά μας. Είναι από τους πιο δύσκολους αυτός ο αποχαιρετισμός. Ακούραστος, αφοσιωμένος, ειλικρινής, διεκδικητικός και πάντα χαμογελαστός. Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. Θα τον θυμάμαι πάντα δοτικό στη συνεργασία μας. Ο τόπος μας χάνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του. Αδύνατο να συνειδητοποιήσουμε αυτό το ταξίδι του. Σύσσωμη η οικογένεια του Δήμου Μαλεβιζίου πενθεί. Τιμής ένεκεν στο τελευταίο του ταξίδι θα τον συντροφεύσουμε με δημοτική δαπάνη. Να είναι δυνατοί οι άνθρωποί σου για να αντέξουν τον πόνο της απώλειάς σου. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Αντίο Δήμαρχε…»

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου

Το τοπικό μέσο μεταδίδει, επίσης, πως το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρου Καλλέργη, έπειτα από την είδηση του θανάτου του τέως Δημάρχου Τυλίσου Σταύρου Χαλκιαδάκη, εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Για τον αδόκητο χαμό του τέως Δημάρχου Τυλίσου Σταύρου Χαλκιαδάκη το Δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.
2. Τιμής Ένεκεν η κηδεία να πραγματοποιηθεί Δημοτική Δαπάνη
3. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους
οικείους του.
4. Να παραστεί ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Πρόεδρος Σπύρος Καλλέργης και αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
5. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.
6. Να αποδοθούν τιμές στη μνήμη του Σταύρου Χαλκιαδάκη, ο τρόπος απόδοσης των οποίων θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.
7. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Συλλυπητήρια Δήλωση Ελένης Βατσινά

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο Ελένη Βατσινά έκανε λόγο για έναν άνθρωπο δυναμικό που ήταν πάντα στο πλευρό των νέων.

«Ήταν ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλη τη “σφραγίδα” του στα κοινά και στην Τύλισο. Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης ήταν ένας δυναμικός άνθρωπος, ικανός και άξιος αυτοδιοικητικός, καλός φίλος. Ήταν πάντα στο πλευρό των νέων και όσων χρειάζονταν τη συμβουλή του αλλά και τη βοήθειά του. Ο χαμός του, πρόωρος και αδόκητος, βυθίζει στο πένθος όλη την τοπική
κοινωνία που αποχαιρετά με θλίψη ένα εκλεκτό μέλος της», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Βατσινά.

Συλλυπητήρια Δήλωση Φραγκίσκου Παρασύρη

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο Φραγκίσκος Παρασύρης εξέφρασε κι αυτός τα θερμά του συλλυπητήρια.

«Το Μαλεβίζι και το Ηράκλειο αποχαιρετούν έναν αυθεντικό άνθρωπο. Τον Σταύρο Χαλκιαδάκη που ήξερε να δίνεται για το κοινό καλό και να καταθέτει το δυναμισμό του χαρακτήρα του για την ανάπτυξη του τόπου του. Σε όλη την πολιτική και αυτοδιοικητική του πορεία κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό των συνεργατών του και της κοινωνίας που υπηρέτησε υποδειγματικά. Η απώλεια του Σταύρου Χαλκιαδάκη, αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για την τοπική κοινωνία και κυρίως για την οικογένεια του.

Ως προσωπικός του φίλος, ως σύντροφος στο ΠΑΣΟΚ, τον αποχαιρετώ με ιδιαίτερη συγκίνηση και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τις πολύτιμες συμβουλές στα πρώτα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής. Καλό του ταξίδι».

Το μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την αδόκητη απώλεια ενός από τους κορυφαίους Αυτοδιοικητικούς της Κρήτης, παλαιού και εκλεκτού φίλου και συνεργάτη, του τέως Δημάρχου Τυλίσου Σταύρου Χαλκιαδάκη.

Υπηρετήσαμε κοινές αξίες και οράματα και είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την διεισδυτική του ματιά σε όλα τα σοβαρά αναπτυξιακά θέματα και τις ανάγκες του τόπου μας, καθώς και την μεγάλη του κατάρτιση στα θέματα της Αυτοδιοίκησης

Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης ήταν ένας αγωνιστής πρώτης γραμμής, που με την μαχητικότητα και το πείσμα που τον διέκρινε, πετύχαινε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο του.

Με την απώλεια του, στερούμαστε ένα από τα πιο δυναμικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήταν σε θέση να προσφέρει ακόμα, υπηρετώντας τους πολίτες και τις τοπικές υποθέσεις.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΕΔ Κρήτης απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Συλλυπητήρια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσου

Ποιος ήταν ο Σταύρος Χαλκιαδάκης

Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης ήταν από τους πλέον έμπειρους αυτοδιοικητικούς στην Κρήτη και υπηρέτησε επί σειρά ετών Δήμαρχος στον Δήμο Τυλίσου ο οποίος συστάθηκε βάσει του Προγράμματος ‘Καποδίστριας’, με τη συνένωση παλαιότερων κοινοτήτων της περιοχής. Ο δήμος όταν τέθηκε σε εφαρμογή το Πρόγραμμα ‘Καλλικράτης’ εντάχθηκε στον Δήμο Μαλεβιζίου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ