Κατερίνα Καινούργιου: Βραδινή έξοδος σε έκθεση φωτογραφίας

Στην γκαλερί Αllouche Benias παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Alexandra Doré με τίτλο «Deceptive Realities», την οποία επισκέφτηκε το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουλίου η Κατερίνα Καινούργιου.

Η Alexandra Doré (γεν. 1989, Τίρανα, Αλβανία) είναι καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το εικαστικό ταξίδι της Ντορέ ξεκίνησε από τα νεανικά της χρόνια, όπου ανακάλυψε τη μεταμορφωτική φύση του κολάζ.

Έχοντας περάσει μια δεκαετία στη Νέα Υόρκη, απορρόφησε την ενέργεια και την έμπνευση της μητρόπολης, η οποία συνεχίζει να εμπλουτίζει τη δουλειά της δυναμικά. Δουλεύοντας πλέον με την ψηφιακή μορφή του κολάζ, η Ντορέ ενσωματώνει λογότυπα πάνω σε εικόνες, προκειμένου να τροποποιήσει το αρχικό τους νόημα.

Η δουλειά της φέρει έναν χαρακτηριστικό σαρκασμό, προκαλώντας μια αίσθηση ειρωνείας που εκθέτει την υποκρισία της καταναλωτικής μας κοινωνίας. Μέσω της δουλειάς της, η Ντορέ φέρνει αντιμέτωπους τους θεατές με μία δυσάρεστη αλήθεια: η γραμμή μεταξύ γνήσιου και πλαστού είναι συχνά θολή στην σύγχρονη εποχή.

Η Κατερίνα Καινούργιου έδωσε το «παρών» στην έκθεση, όπου και πόζαρε δίπλα στην Alexandra Doré

 

Φωτογραφίες: NDP

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ