Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας και με νέες κινήσεις θα ενισχύσουμε τα κέρδη της Τουρκίας

Μήνυμα με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την συνθήκη της Λοζάνης απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να «υπερασπίζεται αποφασιστικά τα δικαιώματα που αποκτήσαμε με τη Συμφωνία της Λοζάνης και θα ενισχύσουμε τα κέρδη της χώρας μας με νέες κινήσεις. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εδραίωση ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας με στόχο μια ισχυρή Τουρκία στο πεδίο και στο τραπέζι”, είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ.

“Σήμερα είναι η 100ή επέτειος της Συνθήκης Ειρήνης της Λοζάνης, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία καμπής στην ιστορία μας. Η βούληση του αγαπημένου μας έθνους για πλήρη ανεξαρτησία εκδηλώθηκε επίσης πολύ έντονα κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λοζάνης. Η πιο σημαντική πηγή δύναμης και έμπνευσής μας στο όραμά μας για τον αιώνα της Τουρκίας, που ξεκινήσαμε να χτίζουμε από σήμερα, είναι η αγάπη του έθνους μας να ζει στην πατρίδα του με αξιοπρέπεια, ελευθερία και ψηλά το κεφάλι.

Ως μέλη ενός έθνους που απέκρουσε πολλές επιθέσεις, ξεπέρασε πολλά εμπόδια και ξεπέρασε πολλές προδοσίες στο ένδοξο παρελθόν χιλιάδων ετών του, ελπίζω να κάνουμε μαζί πραγματικότητα τον Τουρκικό Αιώνα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας με στόχο μια ισχυρή Τουρκία στο πεδίο και στο τραπέζι.

Υπερασπιζόμενοι αποφασιστικά τα δικαιώματα που αποκτήσαμε μέσω της Συνθήκης της Λοζάνης, θα ενισχύσουμε τα κέρδη της χώρας μας με νέες κινήσεις. Στην 100ή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λοζάνης, τιμώ τη μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ, των συμπολεμιστών του και όλων των μαρτύρων μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία και το μέλλον μας. Τιμώ με σεβασμό τους ήρωες που τιμήθηκαν ως βετεράνοι και εύχομαι ο Κύριός μου να κάνει την Τουρκία περήφανη για πάντα», κατέληξε ο Ερντογάν.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ