Ελένη Γερασιμίδου για Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι ένας εγκληματίας, δεν ξέρω για ποιον λόγο τον βγάλανε έξω»

Στο κίνημα #metoo και στους συναδέλφους της που καταγγέλθηκαν αναφέρθηκε η Ελένη Γερασιμίδου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Λοιπόν” και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου.

Χαρακτηριστικά, η Ελένη Γερασιμίδου τόνισε πως δεν έχει και την καλύτερη ιδέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώ τον Δημήτρη Λιγνάδη τον χαρακτήρισε εγκληματία.

Πιστεύετε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορεί να επιστρέψει θεατρικά;

Εγώ δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον Πέτρο Φιλιππίδη, γιατί δεν έχω και την καλύτερη ιδέα για το άτομο αυτό. Δεν φαντάζομαι πάντως ότι ειπώθηκαν τόσο τρομερά ψέματα εναντίον του και ότι ήταν όλα οργανωμένα. Τώρα το αν θα ξαναπαίξει, πρέπει να το αποφασίσει ο κόσμος. Και ο Κιμούλης κατηγορήθηκε και επέστρεψε, φυσικά όχι με αυτές τις κατηγορίες. Όλα αυτά δεν συγκρίνονται με έναν βιασμό που κάποιος εκμεταλλεύεται μικρά παιδάκια και μάλιστα προσφυγάκια και δεν τα βιάζει απλώς, αλλά χρησιμοποιεί και σίδερα για να εισέλθει.

Για τον Λιγνάδη λέω, που αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος παρότι κρίθηκε ένοχος. Αυτός είναι ένας εγκληματίας και δεν ξέρω για ποιον λόγο τον βγάλανε έξω.  Προφανώς φοβούνται μήπως πει από πού προμηθεύονταν τα προσφυγάκια, γιατί τότε θα γίνει πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Έγινε γνωστό το σωματείο από αυτή την ιστορία και όχι από τη συνδικαλιστική του δράση, που είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στην Ελλάδα. Ωραία να το καταγγείλεις, αλλά πες και τίποτα άλλο. Έγιναν ολόκληρες συνελεύσεις, που μάθαμε με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε στους βιασμούς αυτούς και τις απόπειρες. Καλά έκαναν, αλλά κάποια στιγμή είπα πριν δυο χρόνια να τα συντομεύσουμε αυτά και όρμησαν να με φάνε. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε συλλογική σύμβαση στο Ελεύθερο Θέατρο.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ