Αύγουστος Κορτώ για την δολοφονημένη τρανς γυναίκα: «Θυματοποιούνται λόγω του φύλου τους»

Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία της τρανς χορεύτριας, Άννας Ιβάνκοβα. Η Κουβανή βρέθηκε δολοφονημένη το απόγευμα της Δευτέρας 10/7 σε διαμέρισμα στην οδό Φυλής, στον Άγιο Παντελεήμονα από τη σπιτονοικοκυρά της.

Ο γνωστός συγγραφέας, Αύγουστος Κορτώ με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν έκανε μια ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook για τα τρανς άτομα. Ο συγγραφέας δεν μασάει τα λόγια του ειδικότερα όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 

«Μια τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα, κι επειδή ήταν τρανς. Οι γυναίκες και οι τρανς συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να θυματοποιούνται λόγω του φύλου τους, της ανθρώπινης φύσης τους, που εκλαμβάνεται ως αδυναμία, πρόκληση, αντίσταση στην υποταγή. Χρειάζεται πολύς αγώνας για να εξαλειφθεί αυτή η βαρβαρότητα.

Όσο για την κοινωνική διάσταση: το πώς φερόμαστε στα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας είναι βαρόμετρο της δημοκρατίας μας και της ανθρωπιάς μας – και για πολλοστή φορά ζούμε ένα ντροπιαστικό βαρομετρικό χαμηλό» σημείωσε ο Αύγουστος Κορτώ.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ