Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν τα κάνω όλα σωστά και τέλεια, όπως θα ήθελα» – Η εξομολόγηση της γνωστής ηθοποιού

Αγαπημένη ηθοποιός, επιχειρηματίας και μητέρα δύο μικρών παιδιών. Η Αθηνά Οικονομάκου, που θα πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Ο πρώτος από εμάς», μιλά στη Realnews για τον ρόλο της, για την αξία των αληθινών σχέσεων, αλλά και για τον τρόπο που κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στη δουλειά και στην όμορφη οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον σύζυγό της, Φίλιππο Μιχόπουλο.

Η «R» τη συνάντησε λίγο μετά τα πρώτα γυρίσματα στο εστιατόριο στους Αμπελοκήπους, που αποτελεί το σετ για μερικές από τις βασικές σκηνές της νέας σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τους Μάριο Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Σπύρο Χατζηαγγελάκη.

«Εξι κολλητοί που έχουν μια σχέση ουσιαστική, που μπορούν να πουν την αλήθεια τους χωρίς ενοχή, γιατί η αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλο είναι δεδομένη, βρίσκονται μπροστά σε ένα γεγονός που θα τους αλλάξει τη ζωή. Αυτό το αναπάντεχο γεγονός τούς φέρνει ακόμα πιο κοντά και τους κάνει να ζουν την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο ακραίες και αντιφατικές συναισθηματικές φάσεις: το τελείως δραματικό και το απόλυτα κωμικό στοιχείο. Η σειρά είναι ένας ύμνος στη φιλία και στις ανθρώπινες σχέσεις και είναι όμορφο αυτό που έχουμε καταφέρει, γιατί είμαστε έξι ηθοποιοί που δεν είχαμε γνωριστεί μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά», λέει η Αθ. Οικονομάκου, η οποία υποδύεται την Κάτια, που ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της.

«Ωστόσο, υπάρχει ένας ανεκπλήρωτος έρωτας με τον κολλητό της. Είναι το μυστικό της παρέας και βλέπουμε ότι αυτός ο έρωτας ανθίζει και δεν μπορεί να τον συγκρατήσει κανένας από τους δύο. Είμαι χαρούμενη που υποδύομαι επιτέλους έναν ρόλο τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι έχω κάνει στο παρελθόν».

Καλοκαιρινά σχέδια

Τα μάτια της φωτίζονται όταν μιλά για τον γιο και την κόρη που έχει αποκτήσει με τον επιχειρηματία σύζυγό της. «Ο Μάξιμος είναι πέντε ετών και η Σιέννα δύο. Τη βλέπω και δεν το πιστεύω πότε έγινε δύο χρόνων! Έχει περάσει την περίοδο του μωρού και έχουμε τόσο καλή επικοινωνία. Περπατάει πλέον άνετα, δεν έχω τον φόβο μην πέσει, μη φάει κάτι… Φαντάζομαι ότι θα περάσω το φετινό καλοκαίρι με μεγαλύτερη ηρεμία με τα παιδιά μου. Μέσα στον Ιούλιο ελπίζω να καταφέρουμε να πάμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Γύθειο. Τον Αύγουστο θα πάμε στη Σαντορίνη, όπου έχει ο σύζυγός μου ξενοδοχείο, για να τον υποστηρίξω κι εγώ και να μπορεί να δουλεύει παράλληλα με τις οικογενειακές μας διακοπές», λέει η ηθοποιός στην «R».

Την επόμενη σεζόν δεν θα συνδυάσει θέατρο και τηλεόραση. «Λόγω της οικογένειας, με τίποτα», εξηγεί η ηθοποιός, η οποία παράλληλα «τρέχει» τα επιχειρηματικά projects της, ένα brand με κοσμήματα και ένα δεύτερο μαζί με τη Μαίρη Συνατσάκη. Πώς καταφέρνει η Αθηνά να ισορροπεί ανάμεσα στους πολλαπλούς ρόλους της;

«Προσπαθώ, δεν τα καταφέρνω πάντα. Δεν τα κάνω όλα σωστά και τέλεια, όπως θα ήθελα. Έχω έναν πολύ καλό προγραμματισμό, έχω ανθρώπους που με βοηθούν και με στηρίζουν, κάνω πράγματα που αγαπώ, που σημαίνει ότι τα κάνω με περισσότερη ευκολία και δεν κουράζομαι τόσο εύκολα. Δεν θυμώνω με τον εαυτό μου, δεν με κρίνω αυστηρά, συγχωρώ τα λάθη μου και αποδέχομαι τις αδυναμίες μου, οπότε, και κάτι να μην πάει σωστά, δεν είμαι τόσο αυστηρή πια. Κάποιες περιόδους τα καταφέρνω καλύτερα, κάποιες είναι πιο δύσκολες, κοιτάζω να μοιράζω τον χρόνο μου σε όλα αυτά που κάνω με μια ισορροπία, ώστε να είμαι εγώ χαρούμενη. Φυσικά, πάντα με απόλυτη προτεραιότητα την οικογένειά μου, τον άνδρα μου και τα παιδιά μου. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ