«Έτσι σώθηκα από τα δόντια του καρχαρία» – Συγκλονιστική μαρτυρία ανθρώπου που ζει με 300 ράμματα στο σώμα του

Ένας άνθρωπος που επέζησε έπειτα από επίθεση καρχαρία στην Ερυθρά Θάλασσα διηγήθηκε πρόσφατα στο περιοδικό National Geographic, πώς τον έσωσαν δελφίνια, την ώρα που εκείνος κολυμπούσε σε μια θάλασσα κόκκινη από το αίμα του, όπως γράφει η εφημερίδα The Sun.

Ο καρχαρίας δάγκωσε πέντε φορές τον Μάρτιν Ρίτσαρντσον στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου. Και όπως είπε στην εκπομπή του National Geographic «Saved From A Shark»: «Δεν υπήρχε λόγος να σταματήσει ο καρχαρίας. Είχα χάσει περίπου πέντε λίτρα αίματος. Έχεις μόνο οκτώ με εννέα πίντες αίμα στο σώμα σου», είπε εξηγώντας ότι περίμενε να πεθάνει.

«Περίμενα ότι θα με δάγκωνε σαν τρελός…  Ήξερα ότι με περιτριγύριζε… Γύρισα αλλού και κοίταξα τα βουνά. Τα παράτησα», είπε και συνέχισε: «Αλλά ξαφνικά, ένα κοπάδι δελφινιών εμφανίστηκε από πίσω μου και το θηρίο έφυγε».

Ο Mάρτιν διασώθηκε στη συνέχεια από ένα σκάφος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν πάνω από 300 ράμματα.  Ο ίδιος είπε: «Ο Μάρτιν δεν ήταν μόνος του εκείνη την στιγμή. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα δελφίνια μου έσωσαν τη ζωή».

Ωστόσο, γράφει η Sun,  ο Μάικ Χάιταους, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα, δήλωσε ότι τα δελφίνια μπορεί να μην είχαν σκοπό να σώσουν τον Martin. Όπως είπε: «Τα δελφίνια όταν βλέπουν ένα μεγάλο σύννεφο αίματος, ξέρουν ότι ένας καρχαρίας βρίσκεται στην περιοχή. Αν τα δελφίνια είχαν τα μωρά τους κοντά τους, μπορεί να επιτέθηκαν για να προστατεύσουν τα μικρά τους», είπε.

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση δελφινιών που σώζουν θύμα επίθεσης καρχαρία. Πέρυσι, ένας Βρετανός κολυμβητής διασώθηκε από έναν καρχαρία μήκους 2,5 μέτρων που ετοιμαζόταν να επιτεθεί. Ο Adam Walker ισχυρίστηκε ότι τα ηρωικά δελφίνια σχημάτισαν έναν προστατευτικό κύκλο γύρω του για να αποκρούσουν το θηρίο στα νερά ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ