Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά: Κάμερα κατέγραψε τον δράστη – Είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του

Κάμερα έχει καταγράψει τον δράστη που άφησε τους δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς το κτίριο της Τεκτονικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Σουρμέλη, στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στα πλάνα φαίνεται πως είχε καλυμμένο το πρόσωπό του.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν ήταν “εξεζητημένοι”, σύμφωνα με πηγές στην αστυνομία. Η συνδεσμολογία τους ήταν ιδιαίτερα απλή, καθώς αποτελούνταν από ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό, που στο πάνω μέρος είχε μία τρύπα όπου είχε τοποθετηθεί μία κροτίδα και ένα φυτίλι.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί είχαν ίδια συνδεσμολογία αλλά στον δεύτερο έλειπε το φυτίλι. 

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, ενώ αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο στην Τεκτονική Στοά όσο και σε παρακείμενα σπίτια και καταστήματα ώστε να “χαρτογραφηθούν” οι κινήσεις του δράστη αλλά και ο τρόπος διαφυγής του από το σημείο.

«Θα εκραγεί βόμβα στην Τεκτονική Στοά»

Η κινητοποίηση της αστυνομίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ήταν άμεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, άγνωστος τηλεφώνησε στις 6:30 το πρωί στο 112, όπου είπε «θα εκραγεί βόμβα στην Τεκτονική Στοά» και στη συνέχεια το έκλεισε. Δεν ανέφερε χρονικό προσδιορισμό, ούτε κάποια άλλη πληροφορία.

Όταν έφτασαν οι αρχές επιτόπου ο πρώτος μηχανισμός είχε εκραγεί και είχε προκληθεί φωτιά που κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική. Οι περίοικοι που ειδοποίησαν την αστυνομία έκαναν λόγο για ισχυρή έκρηξη και αισθητό ωστικό κύμα. Δεν υπήρξε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ εντοπίστηκαν τα υπολείμματα του μηχανισμού.

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκε και δεύτερο ύποπτο κουτί στο εσωτερικό του κτιρίου και η μονάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη.

 Έκρηξη Αχαρνών Έκρηξη Αχαρνών

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ