Άγιος Παντελεήμονας: Τα 2 βίντεο που «καίνε» τον δολοφόνο της Άννας

Τα χαρακτηριστικά του δράστη που έκοψε με βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής της 46χρονης Άννας από την Κούβα στον Άγιο Παντελεήμονα έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, έπειτα από έρευνες που έκαναν στην οδό Φυλής.

Του Θεοδόση Πάνου – Πηγή: Realnews

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακάλυψαν κάμερα οίκου ανοχής που έχει καταγράψει τον φερόμενο ως δράστη να μπαίνει και εν συνεχεία να φεύγει από το ισόγειο διαμέρισμα του θύματος, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν προχωρήσει στην ανάλυση των εικόνων, εκτιμώντας πλέον πως πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, μετρίου αναστήματος, ο οποίος είναι σωματώδης και με λίγο μακριά μαλλιά. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο άνδρας που «συνελήφθη» από τις κάμερες είχε περίεργο περπάτημα. «Ο τρόπος που βαδίζει είναι σαν να έχει κάποιο πρόβλημα στο πόδι. Ισως πρόκειται για κάτι που προέκυψε μετά από πάλη με το θύμα», αναφέρει αξιωματικός που έχει γνώση των ερευνών.

Πρόκειται για άτομο το οποίο φαίνεται ότι πραγματοποιούσε τακτικές επισκέψεις στο ισόγειο διαμέρισμα της 46χρονης από την Κούβα. Μάλιστα, το βράδυ της δολοφονίας, επίσης από βιντεοληπτικό υλικό που ήδη έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φαίνεται ο δράστης με το θύμα να περνούν μαζί την πόρτα της πολυκατοικίας στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου και διέμενε η άτυχη 46χρονη.

Από το παράθυρο

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το στυγερό έγκλημα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών άρχισαν να αναζητούν στην οδό Φυλής υλικό από κάμερες που ήταν δυνατόν να τους βοηθήσει στις έρευνες.

Ανακάλυψαν, σε κοντινό με την πολυκατοικία σημείο, βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα που έχει καταγράψει έναν άνδρα να απομακρύνεται από την περιοχή, στην πλάγια όμως πλευρά του κτιρίου. Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στον χώρο διαπίστωσαν πως ο ύποπτος έφυγε από το πλαϊνό παράθυρο του διαμερίσματος που «βλέπει» στην οδό Φυλής, καθώς η πόρτα τις ισόγειας κατοικίας βρέθηκε κανονικά κλειδωμένη, με τα κλειδιά πίσω από τη θύρα. Εν συνεχεία ανακάλυψαν κι ένα δεύτερο βίντεο, στο οποίο διακρίνονται η είσοδος της πολυκατοικίας και ο άγνωστος άνδρας να μπαίνει στο κτίριο μαζί με την Άννα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εξέτασαν τα καταγραφικά στις κάμερες εβδομάδες πίσω, διαπιστώνοντας τις συχνές επισκέψεις του συγκεκριμένου ανθρώπου στο διαμέρισμα της Κουβανής.

Πλέον, όλο το βάρος των ερευνών έχει πέσει στους ειδικούς των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς με ειδικές τεχνικές προσπαθούν να «καθαρίσουν» τα βίντεο, με σκοπό να αποκαλύψουν το πρόσωπο του βασικού υπόπτου, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή του και έπειτα να ξεκινήσουν στοχευμένες αναζητήσεις.

Παράλληλα, κατά την έρευνα που διεξάγεται, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μια ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει η 46χρονη από την Κούβα, μέσω της οποίας διατηρούσε επαφή με διάφορα άτομα, τα οποία την επισκέπτονταν στο διαμέρισμά της, πάντα έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού. Αυτό το στοιχείο κρίνεται ως σημαντικό, καθώς, από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, οι αστυνομικοί θα είναι σε θέση να διαπιστώσουν ποιοι ήταν αυτοί που επικοινώνησαν με την Άννα ένα 24ωρο πριν από την άγρια δολοφονία της. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, μέσα από αυτή τη διαδικασία, να βρεθεί τελικά το πρόσωπο, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία της πνοή η 46χρονη.

Σκηνικό τρόμου

Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν η ιδιοκτήτρια του ισόγειου διαμερίσματος και διαχειρίστρια της πολυκατοικίας αναζήτησε τη 46χρονη προκειμένου να της καταβάλει το ενοίκιο. Από το μισάνοιχτο παράθυρο του διαμερίσματος είδε το σκηνικό του τρόμου. Η άτυχη Κουβανή κείτονταν πάνω σε μια λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και επιτόπου έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως διαπιστώθηκε από τη διερεύνηση του χώρου του εγκλήματος, η 46χρονη πάλεψε με τον δολοφόνο της, ο οποίος αρχικά της κατάφερε χτυπήματα στην πλάτη, πιθανότητα με κομμάτι από ένα σπασμένο βάζο που βρέθηκε στο διαμέρισμα. Τα θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι και στον θώρακα της Κουβανής, μάλλον, προκλήθηκαν από ψαλίδι, που επίσης βρέθηκε στον χώρο.

Οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν στους χώρους του διαμερίσματος πλήθος αποτυπωμάτων, αλλά και γενετικού υλικού. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την τράπεζα δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., έξι από τα αποτυπώματα ανήκουν σε σεσημασμένους για διάφορα αδικήματα, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί σε άγνωστες περιόδους το διαμέρισμα.

Τα αποτυπώματα των σεσημασμένων ωστόσο δεν ανακαλύφθηκαν σε σημεία που συνδέονται με τα έγκλημα. Αντιθέτως, στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν μπει αποτυπώματα και γενετικό υλικό που βρέθηκαν στο μισάνοιχτο παράθυρο που «βλέπει» στην οδό Φυλής, δηλαδή στο σημείο από το οποίο διέφυγε ο δολοφόνος.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ