Σβίγκου: Ενωμένος, δυνατός, αγωνιστικός ΣΥΡΙΖΑ. Το οφείλουμε στον Αλέξη Τσίπρα, στην ιστορία μας και πάνω απ’ όλα στην κοινωνία

«Το όνομα του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της Αριστεράς, αλλά και στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία», σημειώνει η Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, με την οποία αναφέρεται εκτενώς στις μάχες και τη διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα. «Είναι ο πρωταγωνιστής, ο εκφραστής, ο ηγέτης που έβαλε στην καρδιά και το μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η κ. Σβίγκου.

Με την ανάρτησή της, υπογραμμίζει ότι «σε όλους και όλες μας, ο Αλέξης αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη, και μια τεράστια ευθύνη. Να ανταπεξέλθουμε στο γράψιμο αυτής της νέας σελίδας», ώστε, όπως αναφέρει, να βρίσκουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέναντι τους για πολύ καιρό ακόμα, όλοι εκείνοι που «βιάστηκαν να τον απαξιώσουν», «φανερώνοντας, για μια ακόμα φορά, την έπαρσή τους. Μια έπαρση που στηρίζεται στην πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα τους ανήκει, κι ότι οι Έλληνες τους χρωστάνε». «Έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυνατό, ενωμένο, αγωνιστή, στο πλευρό του λαού και των αναγκών του», τονίζει.

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει ότι στη νέα σελίδα που ανοίγει, «καθήκον μας είναι να προχωρήσουμε με ενότητα και συλλογικότητα», «με δημοκρατικές διαδικασίες, με μια βαθιά συζήτηση. Για τα αίτια της εκλογικής ήττας, αλλά, κυρίως, για το μέλλον αυτού του τόπου», «αλλά και έχοντας ως πρώτη έγνοια και προτεραιότητα τη διασφάλιση της ενότητας, τις συντεταγμένες συλλογικές διαδικασίες, κι ένα πλαίσιο πολιτικού διαλόγου όπου θα κατατίθενται και θα συζητούνται όλες οι απόψεις, όλες οι προτάσεις». Τονίζει ότι η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενωμένο, δυνατό, αγωνιστικό, «το οφείλουμε στον Αλέξη Τσίπρα», «το χρωστάμε στην ιστορία μας…», «πάνω από όλα, το χρωστάμε στην κοινωνία», στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση, «για να αντιπαλέψουμε τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αλλά και τα σκοτάδια μιας ακροδεξιάς που μπήκε στη Βουλή σε όλες τις εκφάνσεις της». «Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να τους διαψεύσουμε», υπογραμμίζει.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση της Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ράνιας Σβίγκου:

«Το όνομα του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της Αριστεράς, αλλά και στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία.

Μια πορεία δεκαπέντε χρόνων, μια διαδρομή που ξεκίνησε από τη Νεολαία Συνασπισμού, ένα ονοματεπώνυμο που έφτασε να ακούγεται σε κάθε γωνιά της Γης, είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Ο άνθρωπος που ύψωσε το ανάστημά του, μαζί και το ανάστημα ενός ολόκληρου λαού, στις εποχές της πιο μεγάλης, της πιο ζοφερής κρίσης που γνωρίσαμε μεταπολεμικά.  Προερχόμενος από το λαό, κι όχι από τα «πολιτικά τζάκια» της χώρας, αναδείχθηκε επικεφαλής μιας κυβέρνησης κι ενός κόμματος, που αγωνίστηκε για τον λαό, για τους αδύναμους, για τον κόσμο της εργασίας, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, είτε προσπαθούσαν να πείσουν την κοινωνία ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική» πέρα από τον πιο σκληρό νεοφιλελευθερισμό, είτε περίμεναν καρτερικά «να ωριμάσουν οι συνθήκες».

Κι όμως, τα κατάφερε. Τα καταφέραμε σε πάρα πολλά, παρά τις αντίξοες συνθήκες, παρά τον διαρκή πόλεμο από ισχυρά συμφέροντα, από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Ποτέ δεν τον θεώρησαν «δικό τους», δεν τον είχαν στο χέρι. Δεν ήταν και δεν είναι του χεριού τους. Είναι από άλλη πάστα, τον διέπει άλλο ήθος.

Είναι ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Που ρύθμισε το χρέος, ανέταξε την οικονομία. Και που ταυτόχρονα, έσκυψε στα προβλήματα της κοινωνίας, αποκατέστησε εργασιακά δικαιώματα, άσκησε κοινωνική πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές. Συγκρούστηκε με τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία. Και βέβαια, είναι ο ηγέτης παγκόσμιας εμβέλειας, που υπέγραψε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών. Υπερασπιζόμενος αρχές, αξίες και ιδανικά, χωρίς να υπολογίσει ούτε στιγμή το όποιο πολιτικό κόστος.  Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι απλώς ο πρόεδρός του. Είναι ο πρωταγωνιστής, ο εκφραστής, ο ηγέτης της εκλογικής του γιγάντωσης, της τεράστιας εξάπλωσής του σε κάθε πόλη, κάθε γειτονιά, κάθε κοινωνικό στρώμα. Που έβαλε στην καρδιά και το μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις νίκες και στις ήττες, στις χαρές και τις λύπες, αυτού του μικρού κόμματος που έκανε μεγάλο, πάντα από την πρώτη γραμμή, πάντα αγωνιστής και πρωτοπόρος.

Στις 29 Ιούνη έκλεισε ένα κεφάλαιο. Όμως, στο βιβλίο της ιστορίας, για τον Αλέξη Τσίπρα έχουν ακόμα να γραφτούν πολλές σελίδες.

Ας μη βιαστούν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα. Ας μην αυταπατώνται ότι ξεμπέρδεψαν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι ακόμα και χθες, μετά την ιστορική δήλωσή του, βιάστηκαν να τον απαξιώσουν. Φανερώνοντας, για μια ακόμα φορά, την έπαρσή τους. Μια έπαρση που στηρίζεται στην πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα τους ανήκει, κι ότι οι Έλληνες τους χρωστάνε.

Θα τον φοβούνται, για πολύ καιρό ακόμα. Σε όλους και όλες μας, ο Αλέξης αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη, και μια τεράστια ευθύνη.   Να ανταπεξέλθουμε στο γράψιμο αυτής της νέας σελίδας.  Ώστε να βρίσκουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντί τους, για πάρα πολύ καιρό ακόμα. Έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυνατό, ενωμένο, αγωνιστή, στο πλευρό του λαού και των αναγκών του.

Ερχόμαστε από μακριά, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι θα πάμε ακόμα πιο μακριά.  Στη νέα σελίδα που ανοίγει μπροστά μας, καθήκον μας είναι να προχωρήσουμε με ενότητα και συλλογικότητα.

Όλοι και όλες μαζί, ο καθένας και η κάθε μία, να προχωρήσουμε συντεταγμένα, με συντροφικότητα, με το συλλογικό ήθος της Αριστεράς και του δημοκρατικού κόσμου.

Με δημοκρατικές διαδικασίες, με μια βαθιά συζήτηση. Για τα αίτια της εκλογικής ήττας, αλλά, κυρίως, για το μέλλον αυτού του τόπου. Με το βλέμμα στην κοινωνία, τις ανάγκες, τις ελπίδες, τα όνειρά της.

Αλλά και έχοντας ως πρώτη έγνοια και προτεραιότητα τη διασφάλιση της ενότητας, τις συντεταγμένες συλλογικές διαδικασίες, κι ένα πλαίσιο πολιτικού διαλόγου όπου θα κατατίθενται και θα συζητούνται όλες οι απόψεις, όλες οι προτάσεις.  Γιατί η επόμενη μέρα, πρέπει να βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενωμένο, δυνατό, αγωνιστικό.

Το οφείλουμε στον Αλέξη Τσίπρα

Το χρωστάμε στην ιστορία μας, στην παρακαταθήκη των αγώνων για κοινωνική Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Δικαιώματα, για έναν καλύτερο κόσμο. Πάνω από όλα, το χρωστάμε στην κοινωνία. Στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μας ψήφισαν, και μας ανέδειξαν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Για να αντιπαλέψουμε τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αλλά και τα σκοτάδια μιας ακροδεξιάς που μπήκε στη βουλή σε όλες τις εκφάνσεις της.  Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να τους διαψεύσουμε.

Ράνια Σβίγκου

Γραμματέας ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ