Κραυγή αγωνίας από 19χρονη που δίνει μάχη με τον καρκίνο – Η ανάρτηση που προκάλεσε την παρέμβαση Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη

Μία 19χρονη, που δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την παρέμβασή τους, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη νοσηλεία της.

Ο λόγος για την Ραφαέλα Πιτσικάλη, η οποία διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing, μια σπάνια μορφή καρκίνου, από τον Ιούνιο του 2020. Όπως είχε επισημάνει σε ανάρτησή της, λόγω της ηλικίας της δεν μπορεί πλέον να νοσηλεύεται στο Παίδων Αγίας Σοφίας κι έτσι έψαχνε για νέο νοσοκομείο.

Η ανάρτησή της προκάλεσε το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι επικοινώνησαν -όπως αναφέρει η 19χρονη- τηλεφωνικά μαζί της και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για την μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της.

Συγκεκριμένα, η Ραφαέλα γράφει τα εξής: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis και τον υπουργό Υγείας Michalis Chrisochoidis, που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου.

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον. Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν “χάνονται” μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς».

Στην πρώτη ανάρτησή της, η 19χρονη αναφερόταν στο πρόβλημα που προέκυψε με τη νοσηλεία της.

«Με διώχνουν από το Παίδων Αγίας Σοφίας, αναγκαστικά και από το όραμα ελπίδας με υποτροπή της νόσου και ξαφνικά ψάχνω για νοσοκομείο να συνεχίσω… Τώρα πλέον όταν δεν αισθάνομαι καλά θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζω νοσοκομείο αναζητώντας ποιο εφημερεύει. Άρα στην ουσία που βρισκόμαστε; πουθενά! πού ανήκω εγώ; είμαι παιδί; είμαι έφηβη; είμαι ενήλικας; τι ακριβώς είμαι; είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα… και εγώ λιποθύμησα τρεις φορές προχθές. Δεν νιώθω καμία ασφάλεια… Μου την πήρανε τώρα που την είχα πιο πολύ ανάγκη από ποτέ. δεν ήθελα να χαλάσω λεφτά για να πάω στο ιδιωτικό, διότι τα χρειάζομαι για το ταξίδι που θα κάνουμε στην Αμερική. Δυστυχώς όμως είσαι δικασμένος κάποιες φορές και αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα όταν δεν έχεις την ασφάλεια που πρέπει. δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια, δε μου επιτρέπεται έχω όμως ΕΟΠΥΥ».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ