Αύγουστος Κορτώ: «Υπέφερα από σύνδρομα κατωτερότητας με πρωταρχικό την αίσθηση της ομοφυλοφιλίας μου»

Ο Αύγουστος Κορτώ την Κυριακή 2/7 βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» της Τασούλας Επτακοίλη.

Ο επιτυχημένος συγγραφέας εξομολογήθηκε πως υπέφερε από πληθώρα συνδρόμων κατωτερότητας ενώ ανέδειξε τη σημασία της συμπαράστασης από το ζωάκι του στις δύσκολες στιγμές.

«Ο Ρούντολφ ερχόταν μαζί μου στο φροντιστήριο, περίμενε να τελειώσω το φροντιστήριο δύο ώρες από κάτω και με γυρνούσε στο σπίτι. Δεν πίστευα ότι μπορεί να είναι ένα ζώο άλλου είδους τόσο αφοσιωμένο σε έναν άνθρωπο, σε εμένα γιατί ακόμα και τότε δεν είχα ιδιαίτερα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου. Σε αντίθεση με την μητέρα μου», είπε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

Και συνέχισε: «Ήδη υπέφερα από διάφορα σύνδρομα κατωτερότητας με πρωταρχικό την αίσθηση της ομοφυλοφιλίας μου. Αυτομάτως αυτό με καταβαράθρωνε στον πάτο της κοινωνίας, εντάξει, ακούγαμε δεξιά και αριστερά για το AIDS. Δυστυχώς τότε επίσης ήταν η εποχή της φόλας ως κανονικότητας, ως ομαλότητας».

«Ο Ρούντολφ λοιπόν δολοφονήθηκε, μάλιστα ξέραμε και ποια ήταν η γειτόνισσα η οποία γκρίνιαζε συνέχεια ότι το σκυλί βρώμιζε μέσα στην πολυκατοικία. Ποτέ όμως, ούτε μια φορά, δεν είχε κάνει τίποτα στην πολυκατοικία ή στο σπίτι. Δηλαδή ήξερε, εννοείται, ότι θα κατουρήσει ή θα κάνει τα κακά του αφού βγούμε βόλτα» πρόσθεσε ο Αύγουστος Κορτώ.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ