Wagner: Τι αναφέρει ειδικός αναλυτής του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας – «Πρέπει να υπάρξει “κάποια” λογοδοσία»

Ο ειδικός αναλυτής του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, Σάμουελ Μπέντετ, αναφέρθηκε μέσω δημοσίευσής του στα όσα συνέβησαν ανάμεσα στον Γεβγκένι Πριγκόζιν και τη Ρωσία τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξουν κάποιες συνέπειες τόσο για τον επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης όσο και για την Wagner.

«Μπορεί στο εσωτερικό της χώρας το ρωσικό κράτος να έχει, πράγματι, το μονοπώλιο της βίας, ωστόσο μια στρατιωτική δύναμη κατάφερε να την αμφισβητήσει», έγραψε αρχικά.

«Πρέπει να υπάρξει “κάποια” λογοδοσία για το στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε, ακόμα και για εκείνους που δεν έκαναν καμία ενεργή επίδειξη να σταματήσουν την Wagner ή απέφυγαν να αμφισβητήσουν εντελώς τη δύναμη του Πριγκόζιν.

Και πάλι, οι ενέργειες του Πριγκόζιν ήταν μια πρόκληση για το ρωσικό κράτος και όσοι δεν εμπόδισαν την πορεία της Wagner συνέβαλαν στην “επιτυχία” του Πριγκόζιν».

Σημειώνει επίσης ότι το Κρεμλίνο θυμάται ποιος στάθηκε εναντίον του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης και ποιος όχι.

«Αυτοί οι πολιτικοί που δεν έκαναν κουβέντα για την κρίση στη Ρωσία και έκαναν μία πολύ ήρεμη κριτική στον Πριγκόζιν, φαίνεται να τους έχει σημειώσει το Κρεμλίνο», συνέχισε.

Οι στρατηγοί Σουροβίκιν και Αλεξέεφ πιθανότατα κέρδισαν τουλάχιστον κάποιους «πόντους μπόνους» για τις δημόσιες εκκλήσεις τους στον Βάγκνερ».

«Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι να κάνω με όλο αυτό αυτή τη στιγμή. Ο Wagner και ο Prigozhin που βγαίνουν αλώβητοι είναι πιθανώς ένα μεγάλο σοκ για τον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ