Χαβάη: Συνεργείο του Netflix δέχτηκε επίθεση από τεράστιους καρχαρίες

Ένα συνεργείο ταινιών ντοκιμαντέρ του Netflix είχε μια τρομακτική συνάντηση στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού βόρεια της Χαβάης όταν τα φουσκωτά σκάφη δέχθηκαν επίθεση από καρχαρίες.

Όπως σημειώνεται ο ένας καρχαρίας – τίγρης είχε μήκος 4,5 μέτρων, ενώ και ο δεύτερος είχε παρόμοιο μέγεθος.

Το πλήρωμα, που συγκέντρωνε πλάνα από την παρθενική πτήση ενός άλμπατρος Laysan για το “Our Planet II” του David Attenborough, είχε στόχο να βγάλει πλάνα κάτω από το νερό κατά τη διάρκεια του εξαήμερου ταξιδιού.

Ο παραγωγός/σκηνοθέτης Toby Nowlan περιέγραψε την τρομακτική σκηνή σε μια συνέντευξη στο RadioTimes.com.

«Το νερό είχε πάρει το σχήμα του «v» και αυτός ο καρχαρίας τίγρης πήδηξε στη βάρκα και την δάγκωσε. Έκανε τεράστιες τρύπες σε αυτό. Όλο το σκάφος εξερράγη», είπε ο Νόουλαν.

«Προσπαθούσαμε να ξεφύγουμε. Ήταν φρικιαστικό. Ήταν ο δεύτερος καρχαρίας εκείνη την ημέρα που μας επιτέθηκε». Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των καρχαριών «εξαιρετικά ασυνήθιστη».

Φωτογραφία: Our Planet II. Netflix

 

«Ήταν απίστευτα πεινασμένοι, οπότε μπορεί να μην υπήρχε αρκετό φαγητό στην περιοχή και απλώς δοκίμαζαν οτιδήποτε συναντούσαν στο νερό», περιέγραψε.

Απείχαν μόλις μισό μίλι από τη στεριά και έφτασαν με ασφάλεια στην ξηρά, αλλά αργότερα έστειλαν μια μικρή λαστιχένια λέμβο, είπε ο Νόουλαν, η οποία επίσης δέχτηκε επίθεση και χτυπήθηκε ο κινητήρας της, αυτή τη φορά από γιγάντιες τριβάλιες, ψάρια που μπορεί να ζυγίζουν έως και 60 κιλά. Ο παραγωγός της σειράς Huw Cordey είπε στη Sun, «ήταν σαν κάτι σαν την ταινία “Τα σαγόνια του καρχαρία (Jaws)”».

«Η αρχική ιδέα ήταν να κάνουμε μια υποβρύχια λήψη με τους καρχαρίες-τίγρεις να περιμένουν στα ρηχά στο Laysan. Αλλά την πρώτη μέρα που οι καρχαρίες τίγρεις ήταν γύρω, το πλήρωμα μπήκε σε αυτές τις φουσκωτές βάρκες – και δύο καρχαρίες τους επιτέθηκαν», είπε ο Cordey. «Αρκεί να πούμε, ότι δεν έλαβαν υποβρύχιες λήψεις…» τόνισε.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ