Φως στο Τούνελ: Η στιγμή που οι εθελόντριες αντίκρυσαν τη σορό της Αναστάζια – «Πάθαμε σοκ»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε με τις εθελόντριες που πρώτες εντόπισαν το άψυχο σώμα της Αναστάζια από την Πολωνία.

Η Άννα Κουλούρα και η Ντόρα Παναγιωτίδη περιέγραψαν στην κάμερα του «Τούνελ» καρέ – καρέ τη διαδρομή που ακολούθησαν στην περιοχή Τιγκάκι. Η Άννα, εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πολλά χρόνια εμπειρίας, είναι αυτή που πρώτη εκτίμησε το χώρο και κατάλαβε ότι εκεί κρυβόταν το μυστικό θανάτου της Αναστάζια.

«Ξεκινήσαμε τις έρευνες το πρωί της Κυριακής από ανατολικά έως το Τιγκάκι. Στο σημείο είχε γίνει ξανά “σκανάρισμα” αλλά η εντολή του Διοικητή μου ήταν να ανοίξουμε κάθε τρύπα που θα βρεθεί στο δρόμο μας», είπε η Άννα.

Οι εθελόντριες κουνούνταν παράλληλα, έχοντας επαφή η μία με την άλλη και κρατώντας αυτοσχέδια μπαστούνια. Η Άννα έφτασε στο μεγάλο δέντρο που έθαψε πρόχειρα ο 32χρονος κατηγορούμενος την άτυχη Αναστάζια.

«Είδα στο χώμα ένα μεγάλο όγκο από άχυρα κα πάνω αρκετά κλαδιά από δέντρα, τα οποία δεν ήταν κομμένα με κοπτικό μηχάνημα αλλά με βίαιο τρόπο. Τότε, θυμήθηκα την μάρτυρα που είχε δει τον 32χρονο πανικόβλητο με αγκάθια και στάχια», είπε η εθελόντρια και περιέγραψε τον σοκαριστικό τρόπου που εντόπισε το θύμα.

«Τρυπούσα με το μπαστούνι πάνω στα κλαδιά για να δω αν θα βρω αντίσταση. Στο σημείο υπήρχαν μόνο στάχυα, όχι νερό. Άλλαξε η φορά του ανέμου και μου ήρθε η μυρωδιά. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν εκεί και φώναξα τη Ντόρα που ερευνούσε σε άλλο σημείο, να έρθει κοντά μου. Συνέχισε με το μπαστούνι της να τρυπάει εκεί γύρω και αποκαλύφθηκε η σακούλα. Δε θέλω να συνεχίσω άλλο…», ανέφερε εμφανώς σοκαρισμένη.

«Πάθαμε σοκ! Καθαρίσαμε τα υπόλοιπα στάχυα και βρήκαμε τη σορό της κοπέλας. Οργή και λύπη. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, όμως είναι ανακούφιση ότι βρέθηκε. Η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει επιτέλους», συμπλήρωσε στην κάμερα του «Τούνελ» η Ντόρα συναισθηματικά φορτισμένη.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ