Υπουργικό Συμβούλιο: Τι περιλαμβάνουν οι «μπλε φάκελοι» που πήραν στα χέρια τους οι υπουργοί

Τους γνωστούς μπλε φακέλους  με τις προτεραιότητες ανά τομέα αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν για την προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών, παρέδωσε στα μέλη της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβούλιου. 

Στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «οι μπλε φάκελοι που βρίσκονται μπροστά σας περιέχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας».

Ο πρωθυπουργός ιεράρχησε εκ νέου τις τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες της τρέχουσας τετραετίας, δηλαδή, όπως είπε:

– Καλύτεροι Μισθοί

– Καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

– Καλύτερο Κράτος και

– Μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Έκανε μια σύντομη αναφορά στους νόμους που ψηφίστηκαν στην πρώτη κυβερνητική θητεία επισημαίνοντας πως τώρα οι στόχοι είναι πιο φιλόδοξοι και αφορούν και την εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί. «Η αποστολή δεν τελειώνει στη νομοθέτηση, αρχίζει στη νομοθέτηση και ολοκληρώνεται μόνο με χειροπιαστό έργο», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά τη μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους, το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις (μεταξύ αυτών επαναφορά στον έλεγχο του Δημοσίου της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αλλά και κοστολόγηση από ανεξάρτητο φορέα των προγραμμάτων των κομμάτων, όπως και κάλυψη πολύ επίκαιρων έκτακτων κοινωνικών αναγκών).

Χαίρομαι γιατί το νέο σχήμα διατάσσει τις δυνάμεις μας με βάση τους κεντρικούς μας στόχους, είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στη συμμετοχή περισσότερων γυναικών, στην αναδιάταξη επιτυχημένων υπουργών αλλά και στην ευκαιρία που δίνεται σε νέα στελέχη να διακριθούν, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη.

«Λίγα λόγια πολλή δουλειά, πετυχημένος υπουργός είναι αυτός ο οποίος μιλά για το έργο του αλλά και αυτός που υπερασπίζεται συνολικά την κυβερνητική πολιτική», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι το έργο δεν πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό της επικοινωνίας και ο νοών νοείτω.

Τόνισε ακόμη ότι «η αντιπολίτευση του εαυτού μας δεν είναι σχήμα λόγου», ότι ξεκινά η νέα θητεία με υπευθυνότητα και αισιοδοξία την οποία θητεία θα ήθελε να ονομάσουν «θητεία της αποτελεσματικότητας αλλά και των μεγάλων αλμάτων που πρέπει να κάνει η χώρα για να αρπάξει τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ