Τσαπανίδου στον Realfm 97,8: Θα πιστέψω το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ή τον Έλληνα βουλευτή;

Η Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8 πως «δεν άκουσα τη δήλωση του κ. Μουζάλα. Η ΝΔ επιλέγει να κρατά τους τόνους ψηλά σε ένα εθνικό θέμα, με τρόπο εργαλειοποίησης παίζοντας ένα επικίνδυνο παιχνίδι με θέματα ευαίσθητα, εθνικά».

«Οι τόνοι πρέπει να κρατώνται χαμηλά στα τηλεοπτικά παράθυρα. Πρέπει να συζητώνται στα πλαίσια μιας διακομματικής επιτροπής» σχολίασε.

«Σε ότι αφορά στις διαψεύσεις, ξέρετε σε τι δρόμους θα μπούμε σε περίπτωση που αρχίσουμε να ζητάμε διαψεύσεις για κάτι που δημοσιεύεται στον τουρκικό Τύπο;» ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα στην εφημερίδα “Δημοκρατία”, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ροδόπη αποκαλύπτεται ότι έδωσε δύο μέρες πριν από τις εκλογές σε τουρκική εφημερίδα και μίλησε για Τούρκους της δυτικής Θράκης. Ξεκάθαρα! Δεν κάνουμε συμψηφισμό. Θέλω να σας τονίσω ότι είναι υποκριτική η στάση της ΝΔ όταν ζητάει διαψεύσεις από πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνει τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις δικών της υποψηφίων. Είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά» πρόσθεσε.

«Ο άνθρωπος δεν έχει μιλήσει ποτέ για τουρκική μειονότητα. Μίλησε για μουσουλμανική. Θα πιστέψω το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ή θα πιστέψω τον Έλληνα βουλευτή;» επεσήμανε η κ. Τσαπανίδου. «Είναι βουλευτής εδώ και 11 χρόνια, δεν είχε ανοίξει ποτέ θέμα. Ορκίστηκε στην ελληνική βουλή να υπερασπίζεται το ελληνικό Σύνταγμα και τα δικαιώματα των Ελλήνων» συμπλήρωσε.

«Θέλετε να μπούμε στο παιχνίδι και να ζητάμε διαψεύσεις και πιστοποιητικά φρονημάτων; Θα ανοίξουμε τέτοιο θέμα για να τρίβει τα χέρια της η Άγκυρα; Αυτά τα θέματα διαχειρίζονται σε άλλο επίπεδο» αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα αν είχε προειδοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΥΠ και αν ισχύει η δήλωση του κ. Μουζάλα απάντησε πως «αν είπε κάτι τέτοιο ο κ. Μουζάλας δεν είναι αλήθεια, όχι. Ο κ. Μουζάλας ή δεν γνωρίζει ή δεν ενημερώθηκε καλά ή είπε κάτι άλλο πάνω στην ρύμη του λόγου του. Δεν ξέρω την δήλωση του κ. Μουζάλα αλλά θα σας πω πώς έχουν τα πράγματα. Δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση, καμία ενημέρωση είτε γραπτή ή προφορική πριν από τις εκλογές.

Το μετά τις εκλογές το ακούσαμε χθες από τον κ. Σκέρτσο γιατί ήταν βολικό να το ακούσουμε χθες. Απαντάει όπως τον βολεύει σε κάθε απάντηση που δέχεται και δεν του αρέσει. Δεν υπήρξε ούτε γραπτή ούτε προφορική ενημέρωση για το θέμα της Θράκης πριν από τις εκλογές. Είναι ψέματα αυτά που λέει η ΝΔ. Δεν υπήρξε καμία συζήτηση ή προφορική επικοινωνία για τη Θράκη με τον κ. Γεραπετρίτη πριν από τις εκλογές. Μετά τις εκλογές έφτασε στο γραφείο του προέδρου ένα άκρως απόρρητο πληροφοριακό δελτίο τρεις ημέρες μετά τις εκλογές. Είδαμε με κοπτορραπτική να διαρρέεται σε διάφορα ΜΜΕ, επιλεκτικά και αποσπασματικά να γίνεται εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης».

Ακούστε το ηχητικό:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ